Main menu

header

517 5 2de Gabriela Niculescu

Unele femei doresc să își mărească sânii, altele, posteriorul. Motivele sunt diverse: posterior plat sau prea puțin bombat ori un contur slab definit și lipsit de feminitate. „Chiar dacă au un grad de risc mai crescut comparativ cu alte proceduri estetice chirurgicale, implanturile fesiere sunt pe locul șase în topul operațiilor estetice preferate de europeni și de americani”, ne spune chirurgul estetician Silvia Stănculescu Vasalos (medalion), medic în cadrul Spitalului Medicover.

„Acest procedeu poate fi completat cu lipofilling”

Prin intermediul liposculpturii fesiere, o tehnică avansată de liposucție utilizată în procesul de conturare și rotunjire a feselor, puteți obține posteriorul mult visat. Prin îndepărtarea grăsimii și/sau remodelarea acesteia, este scoasă în evidență forma rotunjită a posteriorului, și astfel sunt definiți mușchii din această zonă. „Pentru a obține un posterior bombat se poate realiza liposculptura regiunii din care se extrage excesul de grăsime de la nivelul coapsei laterale și posterioare. În anumite cazuri, acest procedeu poate fi completat cu lipofilling, prin care se injectează grăsimea extrasă în partea superioară a regiunii fesiere. Operația presupune anestezie generală și durează în jur de două, trei ore”, după cum declară chirurgul estetician Silvia Stănculescu Vasalos.

„La recuperare se poartă pansament de compresie”

Fiind o intervenție efectuată sub anestezie și relativ complexă, probabil vă întrebați ce presupune recuperarea? Doctor Vasalos ne-a lămurit și acest aspect: „În primele două săptămâni de la intervenție veți purta un pansament de compresie și va trebui să folosiți o pernă atunci când vă așezați. De asemenea, nu vă veți putea întinde sau dormi pe spate, iar în acest timp vânătăile vor începe să se retragă. Cele mai puțin confortabile vor fi primele cinci-șapte zile, când veți sta și vă veți mișca mai greu. Pe durata perioadei de recuperare este recomandat să efectuați unul, două controale, pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.”

Efectele pot fi permanente

517 5 3Sculptura feselor cu ajutorul liposucției poate avea efecte permanente dacă este completată de o dietă sănătoasă și de activități fizice regulate. În general, efectele sunt vizibile după trei luni de la operație. Totuși, imediat după intervenție nu este recomandat efortul fizic, sportul este total interzis, și pentru cel puțin trei luni este indicată purtarea unui corset de susținere.

Atenție. Implan-tul fesier are multe riscuri, tocmai de aceea ar fi bine să-l ocoliți, având alternativa liposculpturii. Puteți evita astfel neplăceri precum schimbarea poziției implanturilor, ce poate duce la un rezultat asimetric, infecțiile cauzate de localizarea inciziilor prin care au fost introduse implanturile și ruperea implanturilor cauzată de presiunea intensă exercitată prin mers și așezare asupra zonei unde s-a intervenit!