Main menu

header

515 5 2de Cătălina Tăgârță

Dermionologia facială, metodă antiaging patentată de nemții de la Weyergans, este cea mai nouă și inovativă descoperire în medicina estetică. Aceasta utilizează ionii negativi pentru reîntinerirea/rejuvenarea tenului, însă mai multe detalii despre cum poate fi utilă românilor ne-a spus doctor Florica Munteanu (foto), directorul Centrului Medical DermaVital.

Stimulează producerea colagenului

- Doamna doctor, ce ne puteți spune despre dermionologia facială?

- Metoda este 100% germană și folosește oxigenul (elixirul vieții) pentru a crește în mod natural pH-ul pielii și al țesuturilor, acționându-se astfel asupra producerii de colagen. Doctor Rudolf Weyergans, inventatorul tratamentului Dermio, a descoperit că, în timpul procedurii, se produce o intensificare a metabolismului celular, se îmbunătățesc funcțiile nervilor periferici și se intensifică metabolismul celular.

- Ce se întâmplă, mai exact, în timpul unei ședințe?

- Odată separați ionii pozitivi de cei negativi, ei pot impregna țesuturile cu oxigen cu sarcină negativă. Concret, clientul este culcat pe spate, deci cu fața în sus, iar deasupra capului se pune o cască transparentă. Aparatul Dermio emite ioni negativi în cască, stimulându-se astfel refacerea de elastină, de acid hialuronic și de colagen. Tenul devine mai luminos, iar ridurile se estompează. Prin sistemul respirator și cel circulator, întregul corp beneficiază de energia dată de ionii negativi - se produce o revitalizare a proceselor metabolice.

Întărește sistemul imunitar

515 5 3- Cât durează o ședință?

- Ședința durează circa o jumătate de oră. În momentul acesteia, pacientul stă relaxat sub o cască ce alimentează tenul cu ioni negativi, care, în combinație cu ionii pozitivi ai corpului, face adevărate minuni. Se încarcă rezervorul energetic, mutând „ceasul” tenului cu câțiva ani înapoi.

- Frumos zis... a muta „ceasul” tnului înapoi... Ce ne mai puteți spune în plus?

- Pe lângă stimularea producerii naturale de colagen (responsabil cu suplețea și fermitatea pielii), se intensifică metabolismul celular și se întărește sistemul imunitar.

- Metoda mai poate fi combinată cu alte tehnici și procedee?

- Desigur. Poate merge în paralel cu terapiile corporale precum drenajul limfatic simplu/complex sau cu reflexoterapia. De asemenea, tratamentul dermionologic poate întregi un tratament dermatocosmetic precum microdermabraziunea cu ultrasunete, crioterapia, tratamentul facial intraceuticals etc.

„Comparativ cu organele vitale, pielea dă primele semne de îmbătrânire”

- Cum reacționează clienții la final?

- Feedback-ul clienților este unul pozitiv: își simt pielea mai curată, mai netedă, cu o bună circulație a sângelui și contururi redefinite. Alții spun că după procedură s-au simțit mai odihniți, mai energici și eliberați de stres, revitalizați. Efectuat seara, tratamentul poate fi comparat cu o ședință de masaj de relaxare, de calmare, fiindcă la final oferă o stare de bine.

- Ar mai fi ceva de spus despre această procedură?

- Corpul nostru este predispus la îmbătrânire prematură din cauza stresului, poluării, radiațiilor solare, oboselii, fumatului sau a unei diete/alimentații dezechilibrate. Factorii se reflectă mai ales la nivelul tenului, care necesită tot mai multă energie pentru a ajuta organismul să funcționeze și să se regenereze; avem nevoie de un aport de energie negativă, asigurat prin respirație (aport de ioni negativi de oxigen). La distribuirea energiei în organism, organele vitale (inima, rinichii, ficatul etc.) au prioritate în detrimentul pielii, care dă primele semne de îmbătrânire.

„Metoda dermionologică poate întregi un tratament dermato­cosmetic precum micro­der­mabraziunea cu ultrasunete, crioterapia, tratamentul facial intraceuticals etc.“

„Casca magică“, indicată şi în caz de acnee

- Procedura mai e indicată și pentru altceva?

- Rezultatele sunt foarte bune și pentru tenul cuperozic sau cel cu acnee, pentru pete maronii etc.

- Este contraindicată vreunei categorii de persoane?

- Nu. Această procedură nu are contraindicații.

- Cât de des trebuie efectuate ședințele?

- Se recomandă un set de șase ședințe, la un interval de o săptămână, sau o ședință pe lună, împreună cu un tratament facial.