Main menu

header

511 4 3de Dana Purgaru

Hidratarea pielii are un rol important în tratamentele cosmetice, știut fiind că deshidratarea este aproape sinonimă cu îmbătrânirea. Procedeele pentru rehidratarea unui tegument deshidratat sunt: pulverizările cu sucuri de fructe, cu infuzii ori cu decocturi de plante adecvate naturii tenului, precum și pulverizările cu apă minerală sau cu apă de ploaie. De altfel, s-a observat că, în regiunile ploioase, pielea femeilor prezintă mai multă frăgezime și suplețe.

„Duș” scoțian pentru obraji

Pentru îngrijirea zilnică a obrazului, mijlocul cel mai des folosit este apa. Cea de la robinet este însă, în general, calcaroasă și conține clor, ceea ce are ca efect asprirea feței și poate chiar produce iritații. De aceea, ideală este apa de ploaie, așa-numita „apă moale”. Deoarece nu este oricând la îndemână, e bine ca atunci când plouă să strângeți apă într-un vas smălțuit sau din sticlă, acoperit, pentru a evita depunerea prafului și pătrunderea microorganismelor. Temperatura apei e bine să fie cea a mediului ambiant. În cazul în care doriți să obțineți activarea circulației sângelui, se pun comprese cu apă de ploaie fierbinte, după care imediat se spală obrajii cu apă de ploaie ținută în frigider, cu efect înviorător și de închidere a porilor.

Loțiunea cu tărâțe, ideală pentru pielea grasă

În cazul în care tenul este iritat și congestionat, se fierb într-un litru de apă de ploaie 50 g rădăcină de nalbă. Indicat în astfel de cazuri este și amestecul de apă de ploaie cu lapte de vacă proaspăt. Pentru tenul gras se recomandă spălarea cu apă de ploaie și cu săpun natural, cel mult o dată pe zi, sau clătirea obrajilor cu apă de ploaie și cu tărâțe de grâu fie ca atare, fie sub formă de loțiune. Aceasta din urmă se obține astfel: se pun tărâțe de grâu într-un săculeț ce se bagă într-un borcan cu apă de ploaie. După câteva ore se întrebuințează lichidul rezultat.

PONT. După folosirea apei de ploaie, fața nu se șterge cu prosopul, ci se lasă ca picăturile să se absoarbă de la sine.

Efecte asemănătoare acestui tratament hidratant îl are mersul prin ploaie sau ninsoare, fără umbrelă sau fără machiaj

Tratament şi cu apă de mare

Nu numai apa de ploaie este bună pentru hidratarea tenului, ci și apa de mare, foarte folosită în preparate cosmetice, în creme, în loțiuni sau sub formă de pulverizări, de comprese calde sau reci. Datorită conținutului ei bogat în substanțe minerale (cloruri, bromuri, sulfați, bicarbonați, ioduri și altele) are efecte bune asupra tulburărilor circulatorii ale regiunii respective.