Main menu

header

510 4 3de Dana Purgaru

Carnea, peștele, lintea, soia și drojdia de bere se numără printre alimentele care păstrează părul în stare perfectă, potrivit oamenilor de știință. Acestea conțin, în cantitate mare, aminoacizi sulfurați - metionină și cisteină - necesari dezvoltării firelor de păr, a căror structură este alcătuită, în principal, din cheratină.

Consumați spirulină și germeni de grâu

Oligoelementele precum fierul, zincul și magneziul sunt elemente vitale pentru podoaba capilară. Fierul se găsește în spirulină, în scoici, în gălbenuș, în pătrunjel, în cacao, în cereale, în linte și în portocale.

Zincul se găsește din plin în stridii, în scoici, în gălbenuș, în germeni de grâu, în linte, în fasole verde și în mazăre. Magneziul poate fi luat din scoici, din hering, din creveți, din cacao, din migdale, din soia, din cereale integrale, din banane și din spanac.

Măresc viteza de creștere și circulația sângelui

Foarte importante sunt și vitaminele B. Vitamina B3 mărește circulația la rădăcina părului, iar B5 - viteza de creștere. Potrivit oamenilor de știință, vitamina B6 este indispensabilă cheratinizării,ce permite îngroșarea firelor de păr, iar B8 controlează secreția de sebum. Vitamina B3 se găsește în cantități mari în tonul și în scrumbia din conservă, în pui și în carnea de vițel, în cereale, în ciuperci, în orez, în migdale și în soia, iar vitamina B5, în linte și în carnea de curcan. În hering, în cereale, în spanac și în banane se găsește vitamina B6, iar în conopidă, în linte, în ciuperci, în ouă și în pui, vitamina B8.

Pentru o podoabă capilară de invidiat consumați cât mai multe fructe și legume crude și renunțați la fumat (poluează atât interiorul organismului, cât și mediul din preajma acestuia), la alcool (reduce absorbția de zinc și a vitaminelor B și C) și la zahăr (interferează cu absorbția anumitor proteine și vitamine)