Main menu

header

510 5 1de Gabriela Niculescu

Orice femeie și-ar dori să aibă un posterior frumos, tonifiat și bombat, însă cum Mama Natură nu le-a înzestrat pe toate la fel, unele reprezentante ale sexului slab se văd nevoite să recurgă la proceduri de modelare corporală. Într-un raport realizat anul trecut de Asociaţia Americană a Chirurgiei Estetice, implantul fesier e pe locul şase în rândul operaţiilor estetice preferate de americani. La nivel european, statisticile dezvăluie rezultate similare. Chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos (medalion), specialist în chirurgie estetică şi microchirurgie reconstructivă, de la Methamorphosis Center, ne-a vorbit despre liposculptura fesieră, cea mai nouă metodă de modelare a posteriorului.

„Implanturile au un grad de nesiguranță crescută față de alte proceduri”

Armonia interioară ne este dictată și de felul în care ne simţim în pielea noastră. Unele femei își doresc să aibă sânii mai mari, altele ar vrea ca atunci când zâmbesc ridurile de expresie să dispară ca prin minune, iar anumite reprezentante ale sexului frumos visează să aibă un posterior „apetisant”, care să arate bine în orice tip de vestimentaţie. Chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos propune pacientelor sale o alternativă lipsită de probleme la implantul fesier, mai exact, sculptura fesieră realizată cu ajutorul lipoaspirației, numită, pe scurt, liposculptură fesieră. „Este bine cunoscut faptul că implanturile fesiere au un grad de nesiguranță mai crescut, comparativ cu alte proceduri estetice chirurgicale. Operaţia cu implant fesier prezintă mai multe riscuri, deoarece intervenţia este realizată pe o zonă utilizată intens la mers, şezut etc. Riscurile cel mai des întâlnite sunt: schimbarea poziţiei implanturilor, ce poate duce la un rezultat asimetric; infecţie datorată localizării inciziilor unde au fost introduse implanturile sau ruperea implanturilor, în momentul unei căzături serioase, din cauza presiunii intense exercitate asupra zonei unde s-a intervenit, de exemplu. Tocmai de aceea, în ultimii ani se caută o alternativă mai sigură, sculptura în fese fiind, practic, o intervenţie lipsită de riscuri şi cu rezultate estetice impecabile”, a declarat specialista în chirurgie estetică.

„Prin îndepărtarea grăsimii sunt definiţi muşchii acestei zone”

510 5 2Procedura este, de fapt, o tehnică avansată de liposucţie, fiind utilizată în procesul de conturare şi de rotunjire a feselor. „Prin îndepărtarea grăsimii şi, câteodată, prin remodelarea acesteia este scoasă în evidenţă forma rotunjită a posteriorului şi sunt definiţi muşchii din acea zonă. Pentru a obţine posteriorul dorit, se poate realiza liposculptura regiunii prin care extragem excesul de grăsime de la nivelul coapsei laterale şi posterioare, creând aspectul unui posterior bombat. În anumite cazuri, acest procedeu poate fi completat cu lipofilling-ul, prin care injectăm grăsimea extrasă în partea superioară a regiunii fesiere”, a completat chirurgul estetician.

„În anumite cazuri, acest procedeu poate fi completat cu lipofilling-ul, prin care injectăm grăsimea extrasă în partea superioară a regiunii fesiere“

„Efectele pot fi permanente dacă stilul de viaţă este unul corespunzător“

Ca orice intervenție estetică de acest gen, modul în care trăim influențează durata și calitatea rezultatelor. Însă, doctor Silvia Stănculescu-Vasalos ne-a spus și cum ar trebui să arate stilul de viață, care sunt restricțiile în urma intervenției, dar și costul unei astfel de proceduri: „Sculptura feselor cu ajutorul lipoaspirației are toate şansele să ducă la efecte permanente în cazul în care este ajutată şi de motivaţia pacientului de a face schimbări în stilul de viaţă, cum ar fi o dietă sănătoasă sau creşterea activităţii fizice. În perioada postoperatorie, pacienta nu trebuie să depună efort fizic, sportul este interzis cu desăvârşire şi, pentru o perioadă de aproximativ trei luni, trebuie să poarte un corset de susţinere. Costul unei intervenţii poate ajunge la 2.000 de euro.”