Main menu

header

509 4 2de Raluca Grințescu

Atunci când vorbim despre produse cosmetice şi despre tratamente de înfrumuseţare, adesea tindem să ne concentrăm doar pe faţă, pe păr, pe mâini şi pe picioare. Avem tendinţa să credem că, dacă acestea sunt bine îngrijite, diverse părţi ale corpului, precum gâtul, umerii, braţele şi coatele, pot fi aruncate sub covor ca şi praful. Dar este vorba despre lucruri mici care contează. Care este avantajul unei fețe perfect machiate dacă pielea gâtului este lăsată şi pătată? Să aruncăm o privire asupra câtorva sfaturi pentru a avea grijă de gât, de umeri, de braţe şi de coate.

Fața nu se termină la bărbie

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să nu mai credeţi că faţa dumneavoastră se termină la bărbie. Gândiţi-vă că gâtul este o extensie a feței. Ori de câte ori vă spălaţi pe faţă, spălaţi-vă şi gâtul. Dacă utilizaţi pudră de faţă, nu uitaţi să o aplicaţi şi pe gât, pentru a nu exista o diferenţă inestetică de culoare între cele două. Utilizaţi creme hrănitoare atât pe faţă, cât şi pe gât în fiecare noapte. Pentru a evita lăsarea mușchilor gâtului sau a bărbiei duble, ţineţi capul ridicat şi bărbia sus.

Licori pregătite acasă

Există unele remedii pentru a albi şi a înmuia pielea gâtului. Puteţi face un tonic pentru piele prin amestecarea a trei linguri cu praf de borax, două linguri cu glicerină şi două ceşti cu apă de trandafir. Aplicaţi acest tonic şi pe braţe, şi pe umeri. Dacă vreți să vă faceți o cremă de noapte, atunci puneți părţi egale de lanolină şi de unt. Amestecaţi-le bine într-o cratiţă dublă, cu apă clocotită. Frecaţi această cremă pe gâtul şi pe umerii dumneavoastră, cu mişcări în sus. Lăsaţi-o să acţioneze pe timpul nopţii şi spălaţi-o dimineaţa.

Exerciţii simple

Aceste exerciţii simple vă ajută să strângeţi muşchii gâtului. Respirați încet şi lăsaţi-vă gâtul să se odihnească. Apoi, ridicaţi capul încet şi îndoiţi-l încet înapoi. Un alt exerciţiu este să respiraţi profund şi să lăsaţi gâtul pe partea stângă, cât puteţi, fără a mişca umerii şi corpul. Repetaţi aceste exerciţii de cel puţin zece ori pe zi.

Niciun tratament de reîntinerire a pielii gâtului nu va fi eficient 100% dacă nu este însoțit și de un masaj al zonei gâtului. Un masaj delicat, executat cu grijă și în mod constant, are funcția de activare a regenerării celulare, de stimulare a circulației sangvine și de tonifiere a mușchilor. Executați mișcări alternative, apelând când la o mână, când la cealaltă, și apucați pielea gâtului între degetele mari și celelalte degete, trăgând pielea ușor, de sus în jos, dinspre bărbie spre decolteu. Ulterior, ciupiți pielea delicat cu ajutorul arătătorului și al degetului mare.

Măștile naturale cu spirulină, cu ulei de măsline, cu ou sau cu banane, aplicate periodic, sunt excelente pentru menținerea supleței pielii gâtului