Main menu

header

499 4 1de Gabriela Niculescu

Un machiaj reuşit înseamnă nu doar combinaţii perfecte de culori şi de umbre, ci şi produse de calitate. Dar, uneori, omitem ceea ce este mai important: igiena instrumentelor pe care le folosim la machiaj, un aspect vital pentru sănătatea pielii noastre. Iată câteva sfaturi care vă vor feri de probleme dermatologice şi care vă vor ajuta să prelungiţi viaţa instrumentelor din trusa de machiaj.

Pensulele murdare pot cauza acnee

Machiajul învechit de pe o pensulă necurăţată şi de pe un burețel destinat aplicării fondului de ten sau fardului și praful care se așază zilnic pe acestea, în combinaţie cu sebumul de pe faţă, pot duce la dezvoltarea bacteriilor, care provoacă o mulţime de probleme dermatologice, de la puncte negre până la acnee şi iritaţii. Nu puține sunt cazurile în care neglijența a dus la apariția urcioarelor.

Curăţarea se face săptămânal

Pensulele și burețeii pentru machiaj trebuie curăţați în funcţie de cât de des îi folosiţi. Igienizarea lor împiedică formarea bacteriilor, fereşte pielea de probleme şi prelungeşte viaţa instrumentelor. Dacă vă machiați zilnic, ustensilele trebuie curăţate o dată pe săptămână, și niciodată lăsate mai mult timp îmbibate cu produse cosmetice.

Dezinfectaţi cu alcool

Nu doar aplicatoarele pentru machiaj trebuie să fie curăţate, ci şi restul instrumentelor pe care le folosiţi pentru înfrumuseţare. Ondulatoarele de gene sau ascuţitorile pentru creioanele cosmetice se curăţă cel mai bine cu beţişoare de urechi înmuiate în alcool. Este important să dezinfectaţi lama ascuţitorilor, pentru a preveni depunerea bacteriilor, ce pot ajunge pe buze sau în zona ochilor.

Apa caldă și săpunul, aliați de nădejde

Umpleţi un vas cu apă caldă, în care adăugaţi săpun lichid. Luaţi fiecare pensulă şi înmuiaţi-i pufișorii în apă. Curăţaţi-le prin scuturarea perilor înainte şi înapoi în apa cu săpun. Frecaţi uşor până se formează spumă. Clătiţi pensulele în apă caldă, până când dispare orice urmă de săpun. Puneţi pensulele pe un prosop curat şi lăsaţi-le să se usuce complet înainte de a le aşeza la loc în trusa de machiaj. Burețeii se spală pur și simplu cu apă caldă și cu săpun, apoi se lasă și ei la uscat.