Main menu

header

Alunele, avantaje nebănuite

de Elena Nedelcu

Fructele oleaginoase au un conţinut bogat de grăsimi nesaturate, minerale, vitamine şi proteine, fiind recomandate tuturor persoanelor cu un nivel ridicat de colesterol, consumul lor scăzând riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Din familia oleaginoaselor fac parte alunele de pădure, arahidele şi migdalele.

Read more: Alunele, avantaje nebănuite

7 alimente pentru o sănătate de fier

de Elena Şerban

Numărul persoanelor care sunt atente la alimentele pe care le mănâncă a crescut din ce în ce mai mult în ultimii ani. Acesta este un fapt îmbucurător. Mai puţin în regulă este că aceste persoane sunt atente la alimentele pe care le consumă, dar ignoră o serie de produse ale naturii care le-ar putea ajuta. Spirulina, cuişoarele sau sfecla elveţiană sunt doar câteva dintre minunile naturii ce pot duce la creşterea speranţei de viaţă, la îmbunătăţirea aspectului şi mai ales a stării de spirit.

Read more: 7 alimente pentru o sănătate de fier

Avocado reglează tensiunea arterială

de Daniela Anton

Avocado este un aliment sănătos şi, în plus, are un gust foarte bun. Este cunoscut pentru substanţele sale nutritive, precum vitaminele A, C, B6, E, K, acid folic, cupru, potasiu şi magneziu.

Read more: Avocado reglează tensiunea arterială

Bananele vă scapă de aciditatea la stomac

de Ana Trifan

Aciditatea şi arsurile de stomac sunt cauzate de prezenţa unei cantităţi prea mari de acid în stomac, ceea ce duce la iritarea tractului gastrointestinal. Rezultatul este o durere puternică. Arsurile la stomac sunt determinate de o tulburare stomacală numită reflux gastroesofagian. Cantitatea de acid din stomac creşte atât de mult, încât ajunge să urce spre esofag, iar persoana afectată simte dureri în capul pieptului.

Read more: Bananele vă scapă de aciditatea la stomac

Feciorica luptă împotriva cistitei

de Adela Stăncescu

Denumită şi săpunaş sau sincerică, planta poate fi întâlnită în America de Nord şi în Europa. În ţara noastră se găseşte în apropierea apelor curgătoare, în locuri nisipoase şi pe prundişuri. Tulpina ei creşte întinsă la sol şi formează tufe dese, iar florile sunt mici, de culoare verzui.

Read more: Feciorica luptă împotriva cistitei

Agrişele vă lecuiesc de ameţeli

de Gabriela Niculescu

Ameţelile trădează afecţiuni ce necesită îngrijire imediată. Dezechilibrul corporal şi afectarea câmpului vizual sunt doar două dintre simptomele ameţelii pe care le putem trata acasă, iar efectele sunt imediate.
Dacă stările de ameţeală sunt frecvente şi îşi fac simţită prezenţa de fiecare dată când coborâţi din pat sau când vă ridicaţi brusc de pe scaun, ceaiul de coada-şoricelului vă va ajuta să le îndepărtaţi. Se bea o ceaşcă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Read more: Agrişele vă lecuiesc de ameţeli

O buruiană ce măreşte puterea de concentrare

de Anda Postolache

Planta numită popular buruiana surpăturii şi ştiinţific Scleranthus annuus este răspândită în ţara noastră, putând fi găsită şi în locuri cultivate, dar mai ales în prundişurile râurilor şi în zonele însorite şi nisipoase. Este recomandată pentru efectele sale echilibrante la nivel psihic, fiind de ajutor persoanelor cu anumite deficienţe în privinţa capacităţii de a lua decizii.

Read more: O buruiană ce măreşte puterea de concentrare

Leac pentru răceală: usturoiul

de Liliana Simidon

Răcelile sunt provocate, de cele mai multe ori, de contactul unui rinovirus cu mucoasa nazală. Când nu sunt tratate la timp şi scapă de sub control, chiar şi cea mai banală răceală se poate transforma în bronşită sau în pneumonie. Dacă aveţi această problemă puteţi apela la remedii naturiste, indicate în locul medicamentelor obişnuite.

Read more: Leac pentru răceală: usturoiul

Fructele şi legumele negre apără de cancer

de Cătălina Tăgârţă

Dacă alimentele de culoare verde ocupau până de curând locul întâi pe listele nutriţioniştilor, se pare că, mai nou, acestora li se alătură şi fructele şi legumele negre. Despre acestea, specialiştii spun că sunt bogate în antioxidanţi, ce s-au dovedit eficienţi în prevenţia diabetului, bolilor de inimă şi cancerului.

Read more: Fructele şi legumele negre apără de cancer

Merele, sănătate la îndemână

de Dana Purgaru

Deşi suntem năpădiţi de zăpadă, ne putem bucura de un adevărat izvor de sănătate oferit de natură: merele. Se găsesc din belşug în pieţe, sunt româneşti, sunt gustoase, sunt pline de nutrienţi, iar potrivit specialiştilor nu trebuie să lipsească din dieta zilnică.

Read more: Merele, sănătate la îndemână

Esenţa de citronella vindecă infecţiile

de Ana Trifan

Citronella este o plantă ce creşte în mai multe ţări şi insule din Asia Pacifică. Are o aromă înţepătoare şi bogată de citrice, de unde i s-a tras şi numele. Uleiul esenţial are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind un bun antibacterian, antidepresiv, antiseptic, antispasmodic, antiinflamator sau deodorant. În plus, este folosit şi ca aromă în industria alimentară, pentru alimente şi băuturi. Citronella este însă apreciată în primul rând pentru efectele sale medicinale.

Read more: Esenţa de citronella vindecă infecţiile