Main menu

header

493 10 1de Dana Purgaru

Vă supără des crampele la stomac și căutați remedii pentru reglarea funcționării intestinelor? Iată patru rețete, exclusiv pe bază de plante, testate de-a lungul vremii.

Cu mălin și mure

Se folosesc trei părți de fructe de mălin negru și două părți de mure. Din acestea se iau două linguri pline și se pun în trei căni cu apă. Se fierb timp de 30 de minute și apoi se strecoară. Se ia un sfert-o jumătate de cană de trei-patru ori pe zi, după necesități.

Cu arin și troscot

Două părți de noduri de arin negru și o cantitate egală de rădăcină de troscotul păsării se amestecă și se iau două linguri pline care se pun într-o cană și jumătate cu apă. Se dă amestecul în clocot și se ține la cald timp de 30 de minute. Se strecoară. Doza: o jumătate de cană, de trei-patru ori pe zi.

Cu mere, arenaria și chimen

Aveți nevoie de: două părți de mere, o parte de rădăcină de iarba cinci degete, o parte de flori de arenaria, trei părți de frunze de salvie și o parte de chimen-fruct. Mod de preparare: două linguri la trei căni cu apă clocotită, amestecul se fierbe 30 de minute, se răcește și se strecoară. Se ia o treime de ceașcă de trei-patru ori pe zi.

Cu iarba cinci degete și troscot

Combinați rădăcină de iarba cinci degete - o parte și rădăcină de troscot de munte - patru părți. Din acest amestec se iau două linguri pline și se pun în o cană și jumătate cu apă și apoi totul se dă într-un clocot și se ține timp de 30 de minute acoperit. Se strecoară. Doza: câte o cană, de trei ori pe zi.