Main menu

header

492 8 1de Daniela Anton

Fingered Citron este cunoscut şi sub numele de „mâna lui Buddha”, deoarece părţi ale acestui fruct seamănă cu nişte degete. Este un fruct care vă va reda energia şi buna dispoziţie imediat. Aflaţi câteva dintre proprietăţile sale miraculoase.

Bogat în vitamina C

Folosit pentru ofrande religioase în templele budiste din China şi Japonia, Fingered Citron este unul dintre preferatele bucătarilor din întreaga lume, datorită parfumului de lămâie conținut de acest fruct. Din Fingered Citron se fac marmeladă, sirop pentru îngheţată, iar unii bucătari apelează chiar la o combinaţie îndrăzneaţă de infuzie de fructe şi vodcă. Se foloseşte mult ca tonic şi vitaminizant, pentru că este extrem de bogat în vitamina C. Mai mult, vă ajută să scăpaţi de molii, iar indienii îl folosesc şi pentru parfumarea locuinţelor.

Rețetă Sirop de Fingered Citron

Ingrediente: 200 g zahăr, 1 fruct de Fingered Citron.

Mod de preparare: într-o oală se pune zahărul, se toarnă Fingered Citron tăiat în bucăţi mici și se pun la foc mic. Se amestecă și se țin până dau în clocot. La final se strecoară.

Extractul din fructul „mâna lui Buddha“ dilată vasele de sânge coronariene și crește fluxul coronarian sangvin. Administrat în concentrație mare, încetinește ritmul cardiac și scade tensiunea arterială