Main menu

header

492 10 3de Dana Purgaru

Dacă suferiți de constipație, însă vă e teamă să luați un tratament care poate provoca diaree, se poate apela la una dintre rețetele pe care vi le prezentăm, pe bază de pațachină.

Se bea un sfert de ceașcă seara

Pațachina sau crușinul, cum mai este cunoscută această plantă, este un arbust indigen, întrebuințat cu succes în medicina naturistă. Pentru a grăbi digestia puteți apela la un remediu din: coajă de pațachină - trei părți, frunze de urzică - două părți și coada-șoricelului - o parte. Mod de preparare: o lingură plină pentru o cană și jumătatecu apă, amestecul se păstrează 25-30 de minute și apoi se strecoară. Doza: un sfert de ceașcă seara.

Anasonul e de ajutor

A doua rețetă pe care v-o propunem este: frunze de casia - trei părți, coajă de pațachină - două părți, fruct de anason - o parte și rădăcină de lemn-dulce - o parte. Se folosește o lingură plină la o cană și jumătate cu apă. Se păstrează amestecul 25-30 de minute și apoi se strecoară. Doza: un sfert de ceașcă seara.

Un alt tratament naturist pe care îl puteți încerca dacă aveți frecvent probleme cu constipația este următorul: coajă de pațachină - opt părți, lemn-dulce - o parte, coriandru-fruct - o parte și chimen-fruct - o parte. Mod de preparare: o lingură plină pentru o cană și jumătate cu apă, amestecul se ține la infuzat 25-30 de minute și apoi se strecoară. Doza: un sfert de ceașcă seara.