Main menu

header

492 11 1de Gabriela Niculescu

Uleiul rafinat de orez este un ulei antioxidant prin excepţie, regenerant, care penetrează foarte bine pielea. Poate fi utilizat pentru ten, pentru corp, ca anticearcăn, împotriva petelor de bătrânețe şi în timpul sarcinii. Uleiul de orez rafinat este un ulei cu o compoziţie interesantă, ce îmbină fitosterolii şi carotenoidele cu orizanolul şi acidul ferulic. Este, prin urmare, un complex antiage care aduce beneficii, în special pielii mature, îmbătrânite sau devitalizate.

Protejează împotriva agresiunilor de mediu

Uleiul de orez se obține prin presare din învelişul bobului proaspăt de orez, urmat de rafinare pentru deceruire şi dezodorizare. Uleiul de orez este un antioxidant remarcabil, previne îmbătrânirea pielii, reduce uşor petele de vârstă (acid ferulic), este un bun anticearcăn și circulator, activează microcirculația, este restructurant, protejează împotriva agresiunilor de mediu (poluare, raze UV) și este bun penetrant, nelăsând senzaţia de piele grasă.

Se poate aplica pe pielea proaspăt igienizată

Modul de utilizare este unul simplu, aplicat ca atare pe pielea proaspăt igienizată şi încă uşor umedă, în amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esenţiale sau cu diverse extracte, în funcţie de necesităţile pielii. Este ideal și pentru formularea cremelor fluide sau a serumurilor pentru contur de ochi. El se mai folosește și în industria cosmetică, fiind un ingredient de bază în cremele antiîmbătrânire, în cremele de zi sau de noapte, pentru tenul matur și tern, în loţiuni şi creme de corp, iar în industria farmaceutică se utilizează pentru formularea cremelor anticuperozice.

Atenție. Uleiul rafinat de orez se folosește numai pentru uz extern, deoarece, administrat intern, poate avea efecte adverse!