Main menu

header

491 8 1de Raluca Grințescu

Visele pot fi strâns legate de dispoziţia de dinaintea adormirii, care determină astfel apariţia unui conţinut plăcut sau neplăcut al visului. Visele însă pot fi stimulate, degajând atmosfera cu diferite parfumuri, uleiuri volatile, prin ingerare de plante, anumite sunete liniştitoare, melodioase, chiar muzică clasică.

Coșmarurile dispar cu pulbere de sunătoare

Unele mirosuri pot genera un anumit gen de vise, datorită principiului rezonanţei, cum ar fi cele date de parfumul de mosc, uleiul volatil de trandafir, florile de câmp, tămâia, degajate în atmosferă cu ajutorul unei lămpi de aromoterapie. În caz de insomnie se poate consuma un extract de macerat din sunătoare combinat cu trei linguri cu tinctură de lavandă, trei linguri cu tinctură de sulfină şi trei linguri cu tinctură de talpa-gâştei.

În caz de coşmaruri se poate consuma o lingură rasă cu pulbere de sunătoare („iarba-spaimelor” - tocmai pentru că are proprietatea de a alunga spaimele). Planta se ţine sub limbă zece minute, apoi se înghite cu puţină apă, şi 30 de minute nu se mănâncă.

Alegeți melodii cu sunete din natură

În camera aerisită, cu aşternuturi proaspete, parfumurile de levănţică, de sânziene, de iasomie, de lămâiţă, de busuioc etc., însoţite de o lumânare (aprinsă pe un suport special pentru a înlătura eventualele pericole), atrag rezonanţa cu lumile astrale, mai ales dacă există în încăpere şi muzică ce stârneşte imagini arhetipale, precum un CD cu sunete din natură, sunetul ploii, o muzică clasică plăcută, care să inducă starea de candoare, sunete care ne pot transpune într-un trecut îndepărtat al copilăriei, al vieţilor anterioare sau într-un prezent paradisiac, în care spiritul colindă liber. Este important ca dumneavoastră să vă recomandaţi muzica sau aromele după cum simţiţi că vi se potriveşte sau în funcţie de anumite stări pe care le aveți.

Folosiţi becuri colorate care să lumineze discret camera

Culorile, de asemenea, influenţează starea celor care vin în contact cu acestea. Ele sunt asimilate în propria aură, mai ales în timpul relaxării, influenţând astfel starea de spirit. Se pot folosi becuri colorate care să lumineze discret camera. Se pot utiliza toate culorile curcubeului, dar să fie cât mai armonioase, clare, vii, purpurii chiar (neoane cu efecte cromatice). Acestea nu trebuie să fie şterse, pale sau murdare. Se recomandă un ghid de cromoterapie, pentru că s-ar putea să existe unele boli care să nu fie compatibile cu culoarea roşie, de exemplu. Aceste culori armonioase atrag după sine energii armonioase. Acaparând în aură aceste energii, respirând totodată parfumuri florale naturale ce alungă energiile malefice, intrăm într-o dimensiune a viselor corespunzătoare acelor energii sau culori. De ştiut că aroma, culoarea, muzica reprezintă anumite tipuri de energie, de vibraţie, de rezonanţă. Acestea tind să relaxeze, să liniştească fiinţa, atrăgând energii benefice, revitalizante. Coşmarurile vin din infernul propriei conştiinţe, generate de energii grosiere.

Importante sunt şi poziţiile în care vă culcaţi

  • tradiţiile străvechi spun că cel mai bine este să se doarmă cu capul către nord sau către Răsărit;
  • pentru regenerarea fizico-psihică este bine să dormiți cu capul orientat către sud sau sud-est, culcaţi pe partea dreaptă, şi atunci pe partea stângă se va activa energia lunară de tip Yin pe un fond de culori galben, portocaliu sau albastru;
  • pentru profunzimea viselor este bine să dormiți cu capul orientat către nord, nord-est, pe partea stângă a corpului. Astfel, se vor activa energiile solare de control. Este bine să folosiți culorile verde, albastru şi indigo;
  • pentru controlul asupra viselor este bine să se doarmă pe spate, cu capul orientat spre Răsărit, folosind un fundal de culori violet, indigo sau alb strălucitor;
  • pentru o transformare spirituală, schimbări majore, interioare: este bine să dormiți cu capul spre Apus (vestul geografic), aceasta fiind direcţia în care popoarele străvechi îşi înmormântau morţii, urmând soarele pe lumea cealaltă. Este bine să se doarmă pe spate, astfel producându-se o echilibrare a energiilor, iar culoarea potrivită este albul pur.

Coşmarurile vin din infernul propriei conştiinţe, generate de energii grosiere