Main menu

header

491 10 2de Dana Purgaru

Doriți să vă reglați metabolismul și să vă îmbunătățiți tonusul muscular? Iată câteva rețete care vă vor fi de folos.

Se iau de trei ori pe zi

    1. Se iau o parte de trandafir sălbatic-fruct și o parte de coacăz negru, care se prepară astfel: o lingură la două căni și jumătate cu apă clocotită; se lasă acoperită timp de 30 de minute. Doza: o jumătate de ceașcă de trei ori pe zi.
    2. O altă rețetă este următoarea: se folosesc trandafir sălbatic-fruct și frasin de munte-fruct, în părți egale. Din acestea se ia o lingură plină la două căni cu apă fierbinte. Lăsați vasul acoperit patru-cinci ore într-un loc rece și întunecos și apoi strecurați. Din acest amestec se consumă o jumătate de ceașcă de trei ori pe zi.

Vasul se lasă acoperit câteva ore

    1. O parte de trandafir sălbatic-fruct și o parte de afine se amestecă și se folosește o lingură plină pentru două căni cu apă fierbinte. Vasul se lasă acoperit patru ore într-un loc rece și întunecos și apoi conținutul se strecoară. Se ia o jumătate de ceașcă de trei ori pe zi.
    2. Puteți încerca și efectul altor plante. Se iau trei părți de frunze de urzici și se amestecă împreună cu șapte părți de afine. Din acest amestec se ia o lingură plină şi se toarnă peste el două căni cu apă fierbinte. Lăsați vasul acoperit timp de patru-cinci ore într-un loc rece și întunecos și apoi strecurați. Din acest amestec se consumă o jumătate de ceașcă de trei ori pe zi.

Doză mică, efecte mari

    1. Trei părți de trandafir sălbatic-fruct se combină cu o parte de coacăze negre și trei părți de frunze de urzică. Din acest amestec se pune o lingură plină în două căni cu apă fierbinte. Apoi vasul se acoperă timp de trei-patru ore și se păstrează într-un loc rece și întunecos. Se strecoară și se ia câte o jumătate de ceașcă de trei ori pe zi.
    2. O parte de trandafir sălbatic-fruct, împreună cu o parte de zmeură se amestecă. Se combină o lingură din acest amestec cu o cană și jumătate cu apă fierbinte. Vasul se lasă acoperit trei ore și apoi conținutul se strecoară. Doza: un sfert de ceașcă de două-trei ori pe zi.

Unele băuturi pot fi îndulcite

  1. Se iau: o parte de trandafir sălbatic-fruct, o parte de zmeură, o parte de frunze de coacăz negru și o parte de frunze de afin. Se pune o lingură plină și jumătate din acest amestec la o cană cu apă. Se păstrează într-un vas acoperit până când se răcește și apoi se strecoară. Adăugați miere după gust. Doza: o jumătate de cană de două ori pe zi.
  2. Se amestecă o parte de trandafir sălbatic-fruct cu o parte de coacăze negre și trei părți de morcovi. Se ia o lingură plină pentru două căni cu apă fierbinte. Lăsați vasul acoperit patru ore într-un loc întunecos și apoi strecurați. Se consumă o jumătate de ceașcă de trei ori pe zi.

SFAT. Toate ingredientele pentru aceste reţete trebuie să fie uscate