Main menu

header

491 10 1de Dana Purgaru

Pentru a provoca transpirația și a evacua toxinele prin pori vă punem la dispoziție câteva leacuri naturiste pe care le puteți testa până îl descoperiți pe cel care vă este cel mai eficace.

Zmeura face minuni

Amestecați o parte de frunze de tei și o parte de zmeură (frunze). Din acestea se iau două linguri pline și se pun într-o cană cu apă fierbinte, unde se țin 15 minute. Toată această doză se ia călduță, seara, la culcare. O altă combinație se face din: zmeură - două părți, frunze de iarbă potbal - două părți și sovârv - o parte. Mod de preparare: două linguri pline la o jumătate de cană, dată în clocot, apoi acoperiți conținutul 30 de minute. Strecurați. Luați întreaga doză seara, caldă.

Se consumă seara

Pentru a scăpa de toxinele acumulate este indicată și următoarea combinație: o parte de coajă de salcie, o parte de fruct de anason, o parte de frunze de podbal, o parte de flori de tei și o parte de zmeură. Din acestea se iau două linguri pline și se pun în două căni cu apă fierbinte, unde se țin 15 minute. Doza: o cană și jumătate, seara, caldă.

Un alt preparat util se obține din: o parte frunze de izmă, o parte frunze de soc și o parte flori de tei. Metoda de preparare: se folosește o lingură pentru două căni cu apă, dați un clocot, păstrați acoperit zece minute și apoi strecurați. Luați toată doza caldă, seara, la culcare.

PONT. Ceaiul de tei, băut pe stomacul gol, are un efect sedativ, calmează durerile de cap și migrenele apărute din senin, iar dacă îl beți cald după masă, reduce tusea uscată.