Main menu

header

490 9 1de Cătălina Tăgârță

Aveți un alcoolic în familie și nu știți cum să îl ajutați sau poate suferiți chiar dumneavoastră de această problemă? Cercetătorii din Marea Britanie vin cu o veste minunată: au descoperit o pastilă cu administrare zilnică, ce v-ar putea scăpa de această problemă. Potrivit specialiștilor de la National Institute of Health and Care Excellence, citați de Daily Mail, tableta (denumită Nalmefene) ar putea fi prescrisă în viitorul apropiat persoanelor alcoolice chiar de medicii de familie.

Este nevoie de detoxifiere înainte

Medicamentul reduce pofta de alcool prin controlarea mecanismului cerebral de recompensare. Atenție însă! Experţii britanici consideră că noua pastilă va putea fi prescrisă acelor persoane alcoolice care au realizat deja primii paşi spre vindecare, după ce au solicitat ajutor medical de specialitate, nu și celor care sunt abia în faza de detoxifiere. Aceștia vor putea lua medicamentul după ce trec de acest pas.

Însă, până va ajunge în România medicamentul cu pricina, e bine să știți că puteți apela și la fitoterapie, la legume și la unele fructe. Combinația unor plante și fructe poate combate dorința de a bea peste măsură, însă, în timpul tratamentului, trebuie să se evite consumul de alimente sărate, mezeluri, vânat și excesul de condimente.

Citricele țin bețiile la distanță

Iată câteva remedii la îndemână pe bază de citrice și de pătrunjel. Se fierb într-un litru de apă 90 g pătrunjel, 1 g coajă uscată de grepfrut și 5 g coajă de portocală până când lichidul scade la jumătate, apoi se îndulcește ceaiul cu miere și se păstrează la rece. Se administrează câte o linguriță în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de două-trei luni. O altă soluție salvatoare ar fi infuzia tonică preparată din frunze de mentă, coada-șoricelului, fructe de cătină albă, fructe de coriandru și petale de trandafir - în părți egale. Se amestecă ingredientele (frunze și fructe), iar zilnic se vor consuma câte trei linguri, peste care se adaugă o cană cu apă fierbinte, și se acoperă bine vasul timp de zece minute. Infuzia va fi băută cu o oră înainte de fiecare masă principală.

„Cocteil” din plante pentru cine nu are probleme cu stomacul

Iată și un „cocteil” realizat prin amestecul altor plante, în părți egale: gălbenele, sunătoare, tei, mușețel, țintaură. Se fierbe o lingură cu amestec în 250 ml apă până dă în clocot infuzia, iar apoi vasul este acoperit timp de zece minute, după care se strecoară. Prima cană va fi băută dimineața, pe stomacul gol, iar următoarele două, înaintea mesei de prânz și a cinei. Persoana care ține regimul va remarca în scurt timp că nu mai este însetată de alcool. Ba mai mult, nu va mai avea probleme cu stomacul: arsuri, balonări etc.

Tinctura de ardei iute dă rezultate după doar zece zile

490 9 2Tinctura de ardei iute poate fi, de asemenea, un remediu foarte folositor pentru persoanele care vor să scape de patima alcoolului și care nu au probleme cu stomacul. Iată cum se prepară: se pun la macerat 400 g ardei iute (roșu de preferință) în 200 ml alcool. După opt zile se filtrează amestecul, se administrează câte 20 de picături dimineața și 20 de picături la prânz, dizolvate în ceai de anghinare. Apetitul pentru consumul de alcool scade chiar după primele zece zile de tratament.

Pedicuța combate viciile de orice fel

Dacă sunteți adeptul lucrurilor mai simple sau dacă nu aveți timp să preparați cocteiluri complicate, dar vreți totuși să scăpați de dependenţa de alcool, puteți încerca infuzia de pedicuţă. Este cel mai recomandat leac în terapia naturistă pentru combaterea viciilor de orice fel. Pentru a prepara infuzia, aveți nevoie de o linguriţă cu plantă mărunţită şi de 250 ml apă fierbinte. Se lasă planta la infuzat cinci minute, după care se bea astfel: 150 ml cu o jumătate de oră înainte de micul dejun şi 100 ml cu o jumătate de oră înainte de prânz. Atenție însă! Cura trebuie urmată timp de trei săptămâni, după care se impune o pauză de cel puţin zece zile. Remediul ajută şi persoanele dependente de tutun, însă trebuie urmat cel puțin o lună pentru a da rezultate. Iar când vă săturați de gustul pedicuței puteți continua regimul cu cimbrișor.

Cimbrișorul provoacă repulsie față de „tării”

Așadar, și cimbrișorul este un leac naturist antialcool. Cimbrişorul este eficient în intoxicaţiile alcoolice, pentru că protejează ficatul şi îl curăţă de toxine. În plus, provoacă repulsie faţă de băutură. Puteţi face un tratament cu ceai de cimbrişor, pe care îl preparați din trei linguri cu plantă uscată la un litru de apă. Trebuie să luați însă câte o lingură cu ceai la fiecare 15 minute. Cura trebuie urmată circa două săptămâni, iar dacă începeți direct cu ea (fără a face înainte cura cu pedicuţă) poate chiar mai mult.

Uitaţi de nicotină cu obligeană

Folosită mai ales pentru tratarea dependenței de tutun, obligeana poate fi utilă și în caz de alcool. Tot ce trebuie să faceți este ca înainte de a aprinde o țigară sau de a bea un pahar cu vin sau cu bere să mestecați puțină rădăcină de obligeană crudă, însă fără a o înghiţi. Nu vă speriați de gustul amar, iar dacă nu îl suportați, imediat după aceea puteți lua o linguriță cu miere. Și produsele stupului (păstură, polen, miere) sunt foarte utile în tratamentul împotriva dependenţei de alcool. Însă, dacă sunt folosite fără alte plante/tratamente, este indicat să se urmeze o cură timp de o lună. Astfel, în prima săptămână se iau câte trei linguriţe cu miere dimineaţa, la prânz şi la cină.

În caz de dependenţă de alcool se mai poate administra câte un pahar cu apă de argilă, zilnic, timp de o săptămână