Main menu

header

490 10 1de Gabriela Niculescu

Folosită timp de mulţi ani numai ca o sursă de fibră de ţesut, cânepa şi-a făcut remarcate proprietăţile medicinale datorită uleiului obţinut din seminţe, bogat în acizi graşi Omega 3.

Scad nivelul colesterolului

Planta a fost promovată ca tratament de vindecare pentru o multitudine de boli, captând atenţia medicinei naturiste, mai ales pentru rezultatele benefice asupra sistemului cardiovascular. Uleiul din seminţele de cânepă îmbunătăţeşte profilul lipidelor din sânge, protejează membranele celulare, prevenind atacul de cord. Totodată reduce intensitatea durerilor articulare, controlează hipertensiunea arterială şi ajută la scăderea colesterolului, fiind un bun „paznic” al inimii. Pentru scăderea nivelului de colesterol se consumă zilnic trei linguri cu ulei de seminţe de cânepă.

Luptă cu bacteriile și cu fungii

Componentele-cheie ale uleiului de cânepă (acizii graşi) i-au determinat pe nutriţionişti să-l recomande în consumul zilnic, acesta acţionând ca un supliment de multivitamine. Un efect terapeutic îl are şi în cazul problemelor legate de hormoni, asigurând buna funcţionare a glandelor. Graţie puterii de revitalizare a organismului, cânepa este de foarte mare ajutor convalescenţilor, apărându-i de bacterii şi de fungi. Această plantă vindecătoare este ideală în cazul persoanelor agitate, calmând intensitatea crizelor de nervi. Acizii graşi Omega 3 ajută la păstrarea sănătăţii emoţionale a unei persoane, combate depresia şi simptomele bolii Alzheimer.

Dizolvă cu succes calculii renali

Seminţele de cânepă sunt utile în controlul constipaţiei, deoarece au un conţinut mare de ulei, ce ajută la un bun tranzit intestinal şi la uşurarea scaunelor. Pentru utilizarea plantei ca laxativ se amestecă o lingură cu seminţe într-o cană cu apă şi se bea de trei ori pe zi. Pot fi folosite şi în cazul infecţiilor urinare sau al „pietrelor” la rinichi, pentru că seminţele de cânepă dizolvă cu succes calculii renali.

Pont. Seminţele de cânepă sunt produse alimentare ce pot fi adăugate la băuturi, shake-uri, salate şi produse de patiserie.