Main menu

header

489 8 1de Daniela Anton

Aguaje este un superaliment consumat în jungla amazoniană, care prinde din ce în ce mai multă popularitate peste tot în lume. Iată câteva dintre beneficiile acestui fruct pentru organism.

Foarte bogat în vitaminele A şi C

Ca şi acaiul, care a ajuns cunoscut şi apreciat pentru proprietăţile sale, fructul aguaje este o sursă excelentă de vitamine A şi C, iar pulpa este folosită pentru tratarea arsurilor. Dacă îl fermentați puteți să vă preparați un vin exotic delicios. Se spune că, datorită acestui fruct, sud-americancele sunt mai voluptoase şi au posterioare de invidiat. Aguaje conţine fitoestrogeni, adică estrogeni produşi de natură, care accentuează trăsăturile feminine şi menţin sănătatea părului, a unghiilor şi a pielii. De asemenea, aguaje se găseşte şi sub formă de capsule la magazinele naturiste.

Rețetă

Vin de aguaje

Ingrediente: 3 kg aguaje, 2 kg zahăr, 6 l apă.

Mod de preparare: se spală fructele și se pun într-un vas de sticlă. Se adaugă un sirop cald, făcut din 2 kg zahăr și 4 l apă, apoi se pune și restul de apă. Lăsați la fermentat 20-25 de zile, după care strecurați prin tifon în alt vas, unde se va limpezi în trei zile. Puneți apoi vinul în sticle mai mici.

Se spune că, datorită acestui fruct, sud-americancele sunt mai voluptoase şi au posterioare de invidiat