Main menu

header

487 10 2de Iulian D. Moleianu

Medicina chineză este folosită în tratarea celor mai grave boli, şi rezultatele sunt miraculoase. Recent s-a constatat o creştere a numărului de bolnavi de cancer pancreatic şi, din păcate, medicina tradiţională nu înregistrează mereu rezultate pozitive în tratarea acestei afecţiuni.

Există sub formă de vin, ceai sau comprimate

Un extract din planta medicinală „lei gong teng”, care crește în China, cunoscută științific ca „Tirpterygium wilforii” și popular ca „Tunetul lui Dumnezeu”, ar putea fi folosit pentru a trata cancerul pancreatic. Iniţial, chinezii foloseau planta în prepararea vinurilor uşoare şi a ceaiurilor, ulterior apărând şi comprimate cu extract de „lei gong teng”.

A patra cauză a deceselor provocate de maladia secolului

În SUA, cancerul pancreatic reprezintă a patra cauză a celor mai frecvente decese provocate de cancer. Din pricina replicării celulelor și a creșterii tumorii agresive, cancerul pancreatic progresează rapid și are o rată scăzută de supraviețuire, de cinci ani. O proteină numită „GRP78”, care protejează celulele de dispariție, este mai abundentă în celulele și țesuturile canceroase decât în organele normale și joacă rolul de a ajuta să supraviețuiască și să prospere celulele cancerului de pancreas. Pe de altă parte, s-a dovedit deja că triptolidul, un extract din planta „Tunetul lui Dumnezeu”, are un efect negativ asupra viabilității celulelor de cancer pancreatic, blocând creșterea și răspândirea acestora. În urma studiilor s-au observat efectele triptolidului asupra celulelor afectate de cancerul de pancreas și s-a descoperit că se ajunge la moartea celulelor defecte.

Rezultat obţinut în 40 de zile

Compuşii plantei au fost testaţi pe diferite tumori canceroase. După 40 de zile, orice urmă a cancerului dispăruse din organismul subiecţilor respectivi. Studiul a fost publicat în Science Translational Medicine şi i-a uimit pe toţi oamenii de ştiinţă pentru proprietăţile curative de care dă dovadă acest „lei gong teng”.