Main menu

header

484 8 1de Dana Purgaru

Dacă ați mâncat usturoi și aveți o întâlnire importantă, cercetătorii americani au descoperit ce puteți face pentru a scăpa de mirosul neplăcut.

Beți ceai verde

Merele se numără printre cele mai eficiente alimente care vă pot ajuta să scăpați de respiraţia neplăcută provocată de consumul de usturoi. Și ceaiul verde, sucul de lămâie, menta şi spanacul s-au dovedit eficiente în teste. Respiraţia neplăcută de după consumul de usturoi este cauzată de unul dintre compuşii care se regăsesc în acesta - sulfură de metil alil -, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul respiraţiei şi al transpiraţiei.

E bine să fie combinate mai multe trucuri

Voluntarii care au participat la realizarea acestui studiu au mâncat usturoi în stare naturală, după care au consumat diferite alimente pentru a se observa care sunt cele mai bune în lupta cu respiraţia neplăcută. Dintre toate alimentele consumate, s-a constatat că merele sunt cel mai eficiente în acest proces. Alimentele care au dovedit că sunt eficace sunt bogate în compuşi numiţi polifenoli, ce descompun substanţele cu miros înţepător din usturoi. În ceea ce privește sucul de lămâie, aciditatea acestuia este cea care ajută în procesul de eliminare a acestui miros.

Pentru un rezultat mai bun, oamenii de ştiinţă recomandă combinarea acestor alimente cu usturoiul atunci când acest lucru este posibil.

Și pătrunjelul proaspăt este eficient, dar e bine să fie consumat împreună cu usturoiul sau imediat după