Main menu

header

480 10 1de Cătălina Tăgârță

În momentul în care hrana nu este digerată complet în stomac și în intestine, iar reacțiile chimice duc la acumularea de gaze, în organism apare flatulenţa. Aceasta este, deopotrivă, o problemă medicală şi una socială, fiind deosebit de stânjenitoare. De aceea, e bine ca persoanele care se știu mai sensibile de fel să renunțe la alimentele care pot provoca această problemă și să aibă tot timpul la îndemână remedii cu rezultat imediat.

Semințele de mărar şi de cimbrişor, dușmanii gazelor

O soluție foarte eficientă și rapidă contra gazelor stomacale este următoarea: se amestecă 250 g seminţe de cimbrişor cu aceeaşi cantitate de seminţe de mărar, se prăjesc uşor într-o tigaie, apoi se zdrobesc parţial. Se păstrează amestecul de seminţe într-un recipient ceramic cu capac şi, la nevoie, se ia câte o linguriţă rasă, de preferat dimineaţa sau înainte de a consuma produse ce produc flatulență, respectiv fasole, mazăre, varză, ceapă, prune, banane sau bere. Așadar, se poate spune că acesta este un remediu naturist atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratarea flatulenţei.

Usturoiul face minuni

Cine nu are la îndemână semințe de cimbrișor sau de mărar poate opta pentru un alt remediu naturist. Se zdrobesc bine doi căţei de usturoi şi puţină rădăcină de ghimbir (o bucăţică de dimensiunea unei unghii), apoi se pune pasta obținută într-un pahar cu apă călduţă şi se amestecă bine, după care se bea. Efectele se vor face simţite după numai câteva minute, iar mirosul de usturoi trece apoi dacă se mestecă frunzulițe de pătrunjel proaspăt.

Și lămâia cu bicarbonat poate fi de ajutor

Un alt remediu pentru flatulență este următorul: într-un pahar cu apă se pune un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu şi se amestecă bine, după care se adaugă sucul de la o lămâie şi un praf de sare. Se bea soluția la nevoie și veţi scăpa imediat de gazele intestinale supărătoare.

Pont.Includeți în dietă scorțișoară, cardamom și cuișoare. Aceste condimente facilitează digestia, reduc numărul de bacterii și îmbunătățesc motilitatea intestinală, prevenind crearea condițiilor pentru apariția flatulenței.