Main menu

header

478 8 2de Raluca Grințescu

Specialiştii spun că principala cauză de deces, în întreaga lume, o reprezintă bolile cardiovasculare. Mama natură însă a pus la îndemâna omului remedii pentru toate bolile, cunoscute încă de pe vremea străbunicilor noştri, omul modern trebuind doar să caute să se informeze şi să creadă că leacul îi este de folos pentru starea sa de sănătate.

Păducelul

Supranumit „planta inimii”, păducelul previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă. El se administrează sub formă de ceai, pulbere şi tinctură. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă cu plantă, peste care se toarnă o cană cu apă fierbinte. Vasul acoperit se lasă 15 minute la infuzat, după care ceaiul se strecoară. Se pot bea două căni cu ceai pe zi. Planta nu se fierbe. În plus, infuzia de păducel înlătură migrena, echilibrează tensiunea arterială, tratează şi vindecă angina pectorală și combate insomnia.

Coada-şoricelului

Planta este recomandată de toți specialiștii naturiști pentru reglarea ritmului cardiac. Amestecați cinci linguri cu coada-şoricelului cu patru linguri cu sunătoare şi una cu flori de arnică. Peste o lingură din acest amestec turnați un pahar cu apă rece şi lăsați vasul acoperit trei ore, apoi fierbeți-l cinci minute. Ceaiul rezultat se bea pe parcursul unei zile.

Ridichea neagră

Consumul de ridiche neagră, sub formă de suc ori în salată, în amestec cu alte legume, duce la scăderea colesterolului şi la prevenirea bolilor de inimă. Luați câte o lingură cu suc de ridiche neagră de trei, patru ori pe zi, ca atare sau în amestec cu miere de albine, în părţi egale.

Coada-calului

Coada-calului este o plantă foarte bogată în minerale, care protejează inima şi vasele de sânge. Puneți două ceşti cu apă peste o lingură cu plantă şi lăsați la infuzat două, trei ore. Din acest ceai se ia câte o lingură de cinci, şase ori pe zi.

Strugurii

Luați în mână un ciorchine de strugure şi priviți-l cu atenţie. Veți constata că are forma inimii, dar nu forma este principalul motiv pentru care strugurii sunt excelenţi pentru inimă, ci compoziţia lor. Strugurii de culoare închisă, roşii sau negri, au în compoziţia lor resveratrol, un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum, care menţine capacitatea de funcţionare normală a trombocitelor, ajută la scăderea vâscozităţii sângelui, îmbunătăţind astfel circulaţia sângelui, arterele rămânând elastice.

Valeriana

Studii medicale atestă toate că valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii în tratarea tulburărilor emoţionale, precum şi a bolilor fizice asociate lor. Tinctura de valeriană se poate procura de la orice farmacie, plafar sau magazine de produse naturiste, dar poate fi preparată şi în casă, în felul acesta fiind siguri că produsul este 100% natural. Pentru tratarea problemelor emoţionale, pentru ţinerea sub control a poftei de mâncare şi contra problemelor cardiovasculare se iau câte 50 de picături de valeriană de patru ori pe zi. Împotriva insomniei se iau una, două linguriţe cu tinctură, diluate în puţină apă, cu 15-20 de minute înainte de culcare.

Bolile cardiovasculare fac din ce în ce mai multe victime în rândul românilor, țara noastră fiind pe locul al treilea în lume în ceea ce privește această cauză a decesului. Aceleași statistici arată că, la fiecare 20 de minute, un român suferă un accident vascular cerebral, iar, la fiecare 30 de minute, un român face infarct