Main menu

header

478 8 1de Oana Anghel

Persoanele preocupate de pierderea kilogramelor în plus sau de menținerea greutății în limitele stabilite de formulele promovate de specialiști cunosc, cu siguranță, că unul dintre trucurile prin care pot fi păcălite senzația de foame şi poftele este mirosirea anumitor arome. Spre exemplu, iasomia suprimă pofta de ciocolată, portocala sau vanilia, pe cea de alimente dulci, în timp ce menta inhibă pofta pentru majoritatea alimentelor.

Ajută la reglarea menstruației

Pe lângă faptul că este de un real folos în curele de slăbire, inhibând pofta de dulce, vanilia are o mulțime de alte proprietăți. Grație conținutului ridicat de antioxidanți, aceasta luptă împotriva efectelor trecerii timpului. Bogăția de polifenoli prezenți în păstăile de vanilie întârzie îmbătrânirea celulară. Vanilia este, de asemenea, recunoscută și pentru proprietățile sale hidratante, nutritive și emoliente, de unde utilizarea sa frecventă în tratamentele cosmetice. Administrată sub formă de ceai, vanilia are un efect calmant, fiind extrem de eficientă în ameliorarea durerilor de stomac și a durerilor cauzate de răceli. În plus, reduce febra, presiunea arterială, senzația de greață și favorizează relaxarea musculară. Prin normalizarea secreției de estrogen, ajută la reglarea menstruației.

Un bun afrodiziac

Uleiurile volatile prezente în compoziția plantei au rolul de a trezi simțurile. I se atribuie, astfel, virtuți afrodiziace, ceea ce explică într-o oarecare măsură prezența sa în parfumuri. Mai mult, vanilia favorizează echilibrul nervos, concentrarea, reduce anxietatea și vindecă insomnia, asigurând un somn odihnitor. Asemenea ciocolatei, luptă eficient împotriva stresului și a depresiei.

Inhibitor al apetitului

Oamenii de știință britanici au descoperit că mirosul de vanilie contracarează pofta de alimente nesănătoase, în special de produse cu un conținut bogat în zahăr. Explicația constă în faptul că mirosul de vanilie stimulează producția de serotonină, un hormon ce contribuie la inducerea senzației de satisfacție.

Pont. Dacă nu vă aflați la cură de slăbire, puteți îndulci ceaiul de vanilie cu zahăr și lapte. Va avea o savoare deosebită!

Se prepară prin combinarea mai multor tipuri de plante

Ceaiul de vanilie poate fi achiziționat din magazinele naturiste, însă poate fi preparat și în casă, prin combinarea mai multor tipuri de plante. Aveți nevoie de frunze de ceai negru sau ceai indian, care se amestecă împreună cu câteva fragmente de păstaie de vanilie și cu o linguriță cu esență de vanilie. Acest mix se păstrează într-un recipient timp de o săptămână. O linguriță din acest amestec se lasă trei-cinci minute la infuzat în apă fierbinte. Rezultă un ceai foarte aromat. Pentru eliminarea kilogramelor în plus, se recomandă consumul a trei cești cu ceai de vanilie, zilnic, înainte de fiecare masă principală. Acesta are rolul de a inhiba pofta de mâncare, drept urmare veți mânca mai puțin decât în mod obișnuit.