Main menu

header

476 8 3de Raluca Grințescu

Toată lumea a auzit despre acupunctură şi efectele ei uimitoare. Acasă, ea poate fi însă înlocuită (mai ales când tratamentele medicamentoase sunt contraindicate) cu aplicarea de seminţe pe punctele reflexoterapeutice.

Tratamente pentru diverse afecțiuni

Pentru fixarea precisă a seminţelor, aplicați-le pe o bandă adezivă, pe care apoi o aşezați pe punctele respective, iar deasupra mai lipiți o bucată de bandă. Pentru scăderea nivelului de zahăr în sânge aplicați pe talpă, pe marginea osului calcaneu, trei seminţe de porumb, orientate cu vârful spre degete. În caz de gastrită, aplicați pe a treia falangă a degetului arătător o sămânţă de dovleac sau de bostan şi lăsați opt-zece ore pe zi, timp de 10-12 zile. Durerile de cap provocate de migrenă se diminuează dacă, timp de câteva minute, masaţi punctul care se află lângă unghia degetului mare spre degetul arătător cu un bob de hrişcă sau o sămânţă de ridiche.

Pleurită și emfizem pulmonar

Pentru vindecarea pneumoniei, înainte de culcare, acoperiți cu seminţe de pară zonele de sub degetul mare, pe talpă şi pe palmă. Pentru eliminarea mai uşoară a secrețiilor, lipiți șase seminţe mari pe palmă, pe pernuţa de la baza degetului mare. Pentru pielonefrită, aplicați pe laba piciorului, înainte de culcare, câte două boabe de fasole neagră, pe partea proeminentă, pe punctele dureroase. Dacă suferiți de angină pectorală, palpitaţii sau ischemie miocardică, lipiți cinci seminţe de călin sau de lobodă pe pulpa degetului mare, câte trei-patru ore zilnic, şi apăsați periodic.

Enurezis și hemoragie uterină

În caz de incontinenţă urinară (enurezis), timp de șapte zile puneți două seminţe de struguri la baza degetelor mijlociu şi inelar, cu vârfurile orientate în exterior. În caz de hemoragie uterină şi menstruaţie abundentă, aplicați, pentru trei-patru ore, câte trei boabe de piper la baza degetelor inelar şi mijlociu. Persoanele care au fost diagnosticate cu cistită trebuie să ia o sămânţă de hrişcă pe care o fixează la baza degetelor mijlociu şi inelar (între ele).

Românii, sămânţari-şefi

Statisticile spun că românii ronţăie mai multe seminţe decât americanii, consideraţi cei mai mari consumatori de popcorn. Ne plac seminţele, mai ales cele de floarea-soarelui şi de dovleac. Nu numai la meciuri de fotbal sau când vrem să ne lăsăm de fumat. Seminţele legumelor şi fructelor şi-au găsit o întrebuinţare la români mult mai valoroasă: leac pentru diferite afecţiuni. Seminţele făceau parte din reţetele magice ale vindecătorilor de odinioară, iar azi sunt ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste.

Consumate crude, seminţele fructelor şi legumelor au efectul cel mai puternic