Main menu

header

476 8 1de Dana Purgaru

Licopenul, un pigment din roșii, nu este numai un foarte eficient compus anticancerigen, ci poate ameliora semnificativ cantitatea și calitatea spermei.

Licopenul ține bolile cardiovasculare la distanță

Până acum se știa că roșiile ajută la combaterea bolilor cardiovasculare și protejează corpul, pentru că au un conținut mare de vitamina C. Recent, în urma a 12 studii efectuate în lume, s-a demonstrat eficienţa roşiilor şi în cobaterea infertilității masculine, datorită pigmentului care le dă culoarea roșie, licopenul.

Crește numărul spermatozoizilor

Licopenul măreşte cu până la 70% numărul spermatozoizilor, ameliorează mobilitatea lor și reduce numărul celor neviabili. Studii precedente au arătat deja că acest nutrient scade impactul bolilor de prostată, glandă ce contribuie la producerea spermei, și încetinește sau chiar stopează avansarea cancerului în această zonă. Cercetătorii recomandă consumarea roșiilor gătite, fiindcă licopenul din celule se eliberează la căldură, fiind asimilat mai ușor în sânge. În prezent, oamenii de știință administrează suplimente cu licopen unor bărbați care suferă de infertilitate inexplicabilă și vor anunța primele rezultate anul viitor. „Sunt necesare mai multe studii pentru analizarea efectelor acestui antioxidant asupra infertilității masculine, care să stabilească ce grupuri de pacienți ar avea cel mai mare beneficiu din această terapie”, a declarat Ashok Agarwal, directorul clinicii din Cleveland.

Licopenul nu se găsește numai în roșii, ci și în fructe roșii precum pepenele verde și grepfrutul roșu