Main menu

header

474 10 2de Carmen Ciripoiu

Favorizate de căldură, umiditate sau diferite infecții, neplăcutele iritații sau prurit inghinal devin doar o amintire dacă folosiţi cu succes tratamente naturiste.

Un remediu eficient: compresele locale

Dacă la prima vedere, atât iritațiile genitale, cât și pruritul par de neluat în seamă, pentru că pot dispărea la fel de repede precum au apărut, acestea pot fi și simptomul multor boli care includ infecțiile vaginale (la femei) sau micozele inghinale (la bărbați). Tocmai de aceea trebuie luate urgent măsuri de combatere, pentru a nu se ajunge mai târziu în situații disperate. Medicina naturistă recomandă compresele locale ca unul dintre cele mai bune remedii împotriva infecțiilor și a pruritului genital. Rezultate excepționale dau compresele cu infuzie de cimbru, aplicate pe locul cu pricina. Infuzia se prepară din două lingurițe cu cimbru opărite la o cană cu apă clocotită și lăsate la răcit 20 de minute. Datorită substanțelor antifungice conținute, o altă plantă cu un efect garantat este ghimbirul. Infuzia din ghimbir se obține din 30 g rădăcină de plantă, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită, lăsată ulterior la răcit 20 de minute. Infuzia se aplică însă cu ajutorul unui tifon. Un remediu foarte bun este și oțetul de mere, care, datorită acidității sale, are rolul de a opri dezvoltarea ciupercilor. Se pun comprese locale cu oțet de mere o singură dată pe zi, exceptând zonele cu răni deschise.

Alifii vindecătoare

Excelentă în orice fel de iritații genitale sau prurit este alifia cu terebentină. Se combină o parte terebentină cu două părți grăsime de porc și ulei. Se amestecă foarte bine și se aplică dimineața și seara pe locurile afectate. Efect de-a dreptul miraculos îl are și infuzia de tărâțe de grâu și rădăcini de nalbă, preparată astfel: 350 g tărâțe se amestecă bine cu trei linguri cu rădăcină de nalbă și se fierb în cinci litri de apă o jumătate de oră. Preparatul obținut se strecoară și se folosește pentru comprese locale. De un mare ajutor sunt și compresele cu ceai negru, lăsate la răcit și aplicate pe zonele dureroase.

Cea mai importantă este igiena

Pentru a evita neplăcutele iritații sau apariția pruritului genital trebuie să ținem cont de anumite sfaturi de igienă. Odată cu apariția verii, transpirația ne dă de furcă. De aceea, trebuie să avem grijă ca hainele ude să fie schimbate, pentru a nu crea un mediu propice dezvoltării ciupercilor. În același timp, se recomandă ca persoanele care au astfel de iritații să nu folosească un prosop de două ori, iar gelul de duș și săpunul folosit să nu fie parfumate. Și bebelușii pot suferi de prurit genital, de aceea se recomandă o atenție sporită la scutecele folosite. Este indicat ca acestea să fie doar din bumbac, iar zona intimă a celui mic să fie igienizată corespunzător după fiecare toaletă.

Purtaţi doar lenjerie intimă din bumbac

Pentru a se păstra locul uscat, zonele cu probleme se tamponează cu făină de porumb

Ţinutele strâmte favorizează apariţia iritaţiilor genitale