Main menu

header

473 8 1de Cătălina Tăgârță

Durerile articulare se numără printre cele mai frecvente probleme de sănătate ale populației actuale. Obezitatea, sedentarismul și procesul de îmbătrânire sunt factori care duc la creșterea alarmantă a numărului persoanelor cu suferințe articulare. De aceea, pentru ca mișcarea să fie o plăcere toată viața, prevenirea apariției durerilor, a degradării articulațiilor și, într-un final, a pierderii funcțiilor acestora trebuie să preocupe pe toată lumea, nu doar pe vârstnici.

Acidul hialuronic reface și menține flexibilitatea

Specialiștii au descoperit însă o formulă eficientă pentru sănătatea articulațiilor. Potrivit acestei formule, pentru a preveni procesul degenerativ al articulațiilor trebuie să se acționeze pe două fronturi: refacerea și reconstrucția lichidului sinovial și a cartilajului articular; apoi îndepărtarea inflamației și reducerea durerii. Și există două ingrediente naturale care, împreună, reușesc să mențină sănătatea articulațiilor. E vorba, în primul rând, despre acidul hialuronic - care reface și menține flexibilitatea articulațiilor. Acidul hialuronic se găsește în mod natural în articulații, fiind componentul-cheie al lichidului sinovial și al cartilajului, însă, odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea acestuia scade semnificativ. De aceea, suplimentarea aportului de acid hialuronic oferă protecție împotriva procesului degenerativ al articulațiilor.

Uleiul marin natural calmează disconfortul

Al doilea element natural este uleiul marin, care calmează și el disconfortul de la nivelul articulațiilor. Obținut din midii cu margini verzi (perna canaliculus), acesta conține acid eicosatetraenoic (ETA), un acid Omega 3 cu proprietăți antiinflamatoare naturale. Așa se explică eficiența acestui ingredient natural în combaterea inflamației și a durerii.

Cele două pot fi luate și separat, dar ideal e să fie administrate împreună. „Pe piață există deja o formulă unică, patentată, cu dublă acțiune: îmbunătățirea flexibilității articulațiilor și calmarea disconfortului. Efectul este rapid, rezultatele se văd în primele 30 de zile de utilizare. O singură capsulă pe zi ajută la menținerea flexibilității și stării de sănătate a întregului corp. Capsulele nu lasă gust neplăcut și nu conțin parfum, gelatină, conservanți, zahăr, drojdie”, au declarat reprezentanții GTS Solution.

Femeile trecute de 45 de ani sunt mai predispuse bolii

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, afecțiunile reumatismale reprezintă cea mai frecventă problemă raportată la populația adultă. Aproape jumătate dintre adulți prezintă simptome osteo-articulare sau modificări musculo-scheletice cu impact asupra articulațiilor. Mai mult, 10% din populație prezintă anumite grade de handicap motor din cauza afectării articulare. Persoanele predispuse la dureri articulare sunt: femeile cu vârsta peste 45 de ani, femeile și bărbații de orice vârstă care au în familie antecedente de afectare articulară, supraponderalii, obezii, persoanele sedentare, dar și unii sportivi sau foști sportivi ale căror articulații au fost afectate de uzura fizică.

Protecția articulațiilor trebuie să înceapă înaintea procesului de deteriorare. Altfel, se intră într-un cerc vicios: procesul degenerativ duce la apariția inflamației, inflamația provoacă durere și deteriorare avansată, iar în timp se ajunge la disfuncționalitate