Main menu

header

473 11 1de Cristina Cristache

Răşina de munte, cunoscută şi sub denumirea Răşina Mumie, conţine mai mult de jumătate dintre elementele chimice existente în tabelul lui Mendeleev! Acest produs se găseşte în locuri greu accesibile din zona Podişului Tibet şi Pamir şi poate fi colectat de la înălţimi ce depăşesc 2.000 de metri. Elementele pe care le conţine acţionează asupra proceselor metabolice, activează regenerarea ţesuturilor, elimină reziduurile toxice, sunt antiinflamatoare, cresc imunitatea, restabilesc funcţiile nervilor periferici şi participă la biosinteza ADN-ului, grăbind diviziunea celulară.

Conţine toate elementele necesare vieţii

În medicina antică, Răşina Mumie era considerată unul dintre cele mai complexe şi eficiente produse medicinale. Marele medic Max Gerson afirma că, pentru a trăi, organismul uman are nevoie de 50 de microelemente, iar toate acestea se regăsesc în Răşina Mumie. Aristotel, Avicena, Hipocrate şi mulţi alţii au folosit-o ca tratament în fracturi, artrită, ulcer, afecţiuni ale tractului gastrointestinal, astm, bronșită, boli ale sistemului nervos, impotenţă, boli cardiovasculare, şi lista poate continua. În Gyu-Shi - tratatul socotit baza medicinei tibetane -, Răşina Mumie e considerată cel mai eficient remediu în întinerirea şi regenerarea corpului, fiind supranumită „nectarul celor cinci elemente fundamentale ale naturii: pământ, apă, foc, aer şi eter”.

Sakirov, Altamasev, Abdurahmanov, Kozlovskaya, Korciubekov sunt doar câţiva dintre cercetătorii care au studiat efectele acestei răşini. Rezultatele au confirmat că are efecte de energizare şi regenerare chiar mai puternice decât ginsengul!

În 1969, Shamshina şi Ghershkalov au tratat femei cu răni pe colul uterin şi pereţii vaginali. Vindecarea completă a survenit în doar trei săptămâni. În 1970, Abdurahmanov a testat-o pe bolnavi de colită cronică. Simptomele de bază ale afecţiunii au dispărut după doar patru zile de administrare. Prof. dr. V.I. Kozlovskaya a arătat că masajul cu soluţie de Răşina Mumie a eliminat simptomatologia în boli nervoase, iar armata rusă a folosit-o în programele de antrenament ale soldaţilor, pentru creşterea masei musculare.

Creşte imunitatea

Boala apare când organismul nu mai face faţă atacurilor factorilor patogeni. Prin administrarea Răşinei Mumie, imunitatea este activată la maximum, ajungând astfel să elimine toate virusurile şi agenţii nocivi. Ea reface întreaga structură bioenergetică a organismului uman, comportându-se ca un coordonator perfect al funcţiilor noastre vitale şi somatice.

Energizează mintea şi trupul

În anemie, stări de devitalizare, surmenaj fizic şi psihic, depresie, nervozitate sau în perioade cu efort fizic sau intelectual sporit, vracii indieni şi tibetani recomandă ca doza de Răşină Mumie să fie suptă până ce se topeşte integral în gură. Astfel, proprietăţile tonice şi curative sunt neasimilate direct la nivelul corpului bioenergetic. Pentru a atenua gustul amar, se poate combina cu miere, însă cel mai important este ca aceasta să fie administrată pe stomacul gol cu cel puţin o jumătate de oră înainte de masă. Se poate combina cu suc de sfeclă roşie, cătină, afine, coacăze sau morcov.

Vindecă pielea

În caz de furuncule se prepară o soluţie congelată de 4% răşină cu care se șterge în fiecare dimineaţă zona afectată. Dacă aveţi acnee, luaţi 0,2-0,5 g produs cu 75 g suc natural de varză de două ori pe zi, timp de 30 de zile, cu pauză de zece zile. Extern, se amestecă trei tuburi de cremă de faţă şi 15 g răşină.

Mai poate fi folosită o mască dintr-o lingură cu miere şi 0,2 g răşină. Se lasă pe faţă timp de 20 de minute, după care se spală cu apă caldă. Pentru eczeme, se ia răşină cu suc de coacăze sau cătină dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, înainte de culcare. Soluţiile cu concentraţie de 1%-2% sunt ideale pentru arsuri, alopecie şi diverse răni, inclusiv cele purulente.

Benefică în gastrită

Cu Răşina Mumie se pot trata diverse afecţiuni ale sistemului digestiv. În ulcere se dizolvă 10 g produs în 0,5 l apă plată. Se consumă câte o lingură timp de zece zile, înainte de masă. Împotriva hemoroizilor se recomandă câte 0,2 g de două ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, înainte de culcare. În gastrită se iau câte 0,2-0,5 g, în combinaţie cu un pahar cu suc de varză sau cartofi cruzi, de două ori pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă. Pentru afecţiunile ficatului se recomandă dizolvarea a 3 g Răşina Mumie în 3 l apă fiartă şi administrarea acestei soluţii de trei ori pe zi, înainte de masă.

Ideală în bolile respiratorii

Pentru tratamentul cirozei şi tuberculozei, se dizolvă 2 g Răşina Mumie în

10 linguri cu apă plată şi se administrează câte o lingură pe zi, la trei ore după cină, cu ceai, aloe sau lapte cald. În răceli şi gripe se iau câte 0,2-0,5 g de două ori pe zi, combinate cu sucul de la două portocale, patru linguriţe cu miere, 30 g polen, un gălbenuş crud. Pentru sinuzită, rinită, otită purulentă se iau câte 0,2-0,5 g Răşina Mumie cu miere. În caz de otită purulentă se pun trei picături în ureche dintr-o soluţie de 0,4 g Răşina Mumie şi

4 ml ulei de camfor, dimineaţa şi seara, înainte de culcare. Cu alte combinaţii se pot trata cu succes bronşite, astm bronşic, pneumonie, polipi şi amigdalită.

Pentru o eficacitate sporită în tratarea problemelor de sănătate, la ora actuală există în ţara noastră şi produse naturale ce conţin Răşina Mumie în combinaţie cu propolis, ginseng, pantocrin (extract din coarne neosificate de cerb tânăr), creme-balsam cu Răşina Mumie pentru articulaţii, varice, muşchi şi piele, loţiune cu Răşina Mumie cu efecte antibacteriene şi antiinfecţioase.

Stimulează organele sexuale şi funcţiile acestora

Răşina Mumie ajută în tratamentul multor boli ale aparatului genital atât la femei, cât şi la bărbaţi, dar este renumită îndeosebi pentru efectele pe care le are asupra creşterii apetitului sexual, în impotenţă, frigiditate şi alte disfuncţii sexuale. În aceste cazuri se recomandă câte 0,2-0,5 g Răşina Mumie dimineaţa şi seara, pe stomacul gol, cu polen şi miere. Terapia durează 30 de zile, cu pauze de zece zile. Mixtura se poate combina cu suc de cătină, afine sau coacăze şi gălbenuş crud. Pentru bolile bărbăteşti, precum cele ale prostatei, tratamentul constă în administrarea de 0,2-0,5 g Răşina Mumie într-un pahar cu suc de morcov, cătină sau afine, de câte două ori pe zi. În cazul doamnelor, pentru o cistită, spre exemplu, se iau câte 0,2-0,5 g Răşina Mumie de trei ori pe zi, înainte de masă, de preferinţă cu un pahar cu suc de afine.

Alcoolul este interzis în timpul curei cu Răşina Mumie!