Main menu

header

472 11 1de Carmen Ciripoiu

Înaintarea în vârstă este un proces prin care trecem toți și tare mult ne-am dori să oprim îmbătrânirea. Chiar dacă încă nu s-a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe, există anumite remedii-minune ce pot împiedica efectele negative pe care le are trecerea timpului asupra corpului.

Minunea numită avocado

Consumat în stare naturală, avocado este un fruct ce a intrat de mult în topul celor mai cunoscute remedii antiîmbătrânire. Excelentă sursă de vitamina E și potasiu, bogat în grăsimi nesaturate și antioxidanți, avocado are rolul de a reduce colesterolul, de a îmbunătăți sănătatea pielii și de a reduce tensiunea arterială. Prin bogăția de folați pe care o conține, acest minunat fruct are proprietatea de a reduce infarctul miocardic și apariția osteoporozei.

Nucile întăresc oasele

Sursă inepuizabilă de grăsimi nesaturate, vitamine și minerale, nucile previn distrugerea celulelor și ajută la dobândirea de oase puternice.

Bananele sunt şi ele excelente în prevenirea îmbătrânirii. Prin conținutul mare de vitamina A și potasiu existent, acestea reglează producția de sebum, combat ridurile, îndepărtează celulele moarte și impuritățile.

Goji vă apără de Alzheimer

Goji, un alt fruct mult iubit, este un minunat remediu pentru păstrarea elasticității pielii și prevenirea apariției ridurilor și a petelor de pe față. Cu un efect de excepție, goji stimulează și secreția de hormoni tiroidieni, menține în limite normale glicemia și colesterolul, reglează tranzitul intestinal, previne apariția unor forme de cancer și, nu în ultimul rând, are acțiune protectoare împotriva fenomenelor degenerative care conduc la îmbolnăvirea de Alzheimer.

Efecte incredibile în încetinirea procesului de îmbătrânire îl au și fructele de pădure, al căror rol este să lupte cu radicalii liberi, substanțe ce provoacă inflamații cronice ce duc la îmbătrânirea celulară și ulterior la afecţiuni ca artrita, diabetul, bolile de inimă și chiar cancer. Conținând o paletă importantă de antioxidanți, fructele de pădure ajută totodată și la stimularea memoriei, repară țesuturile lezate și sunt excelente pentru sănătatea tractului urinar.

Semințele de in reduc vizibil ridurile

Bogate în proteine și fibre, micuțele semințe de in oferă cantități importante de Omega 3 și acizi grași, care au rolul de a reduce petele de pe piele și ridurile fine. Semințele de in stopează totodată roșeața și iritațiile și, nu în ultimul rând, reglează colesterolul.

Un antioxidant de excepție, cu proprietăți antiinflamatorii, este ceaiul verde. Un consum de două-trei cești cu ceai pe zi ajută nu numai la prevenirea cancerului de piele, dar înlătură și efectele negative ale soarelui odată cu expunerea prelungită a pielii.

Prunele uscate luptă cu osteoporoza

Osteoporoza este combătută cu ajutorul prunelor uscate, ce conțin din belșug cupru și bor. Mai mult, ele facilitează și absorbția de calciu. Un singur măr pe zi reduce inflamațiile de orice fel, riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson sau cancer de prostată. Se recomandă consumul merelor roșii, care conțin cei mai mulți antioxidanți. Un rol important în lupta cu anii, dar și cu diferite tipuri de cancer îl au și minunatele rodii, recomandate a fi consumate, pe cât se poate, zilnic.

Consumați cât mai des fructe exotice!

Doar două fructe kiwi consumate pe săptămână, și oasele noastre vor fi protejate! Datorită vitaminei C și a luteinei conținute, kiwi ajută și la reducerea riscului bolilor de inimă.

Cine poate regla mai bine pH-ul în organism, făcând cât mai dificilă invazia de agenți patogeni, decât smochinele? Fibrele acestor fructe reglează totodată și zahărul din sânge, reducând riscul de diabet zaharat. Se recomandă consumul de smochine de culoare cât mai închisă.

Amestec de vitamine, antioxidanți și enzime, ananasul protejează împotriva cancerului de colon și a artritei. Porția ideală indicată de specialiști este de o jumătate de ananas, de două ori pe săptămână.

Acaiul, de 35 de ori mai antioxidant decât portocala!

Consumate încă de acum câteva sute de ani, fructele de acai protejează organismul împotriva bolilor și a procesului de îmbătrânire. Fructul de acai e remarcabil prin incredibila sa putere antioxidantă, fiind de 35 de ori mai puternic decât portocalele și de 10 ori mai puternic decât murele, zmeura, merele sau cireșele. Consumul regulat duce la întărirea sistemului imunitar, previne și ameliorează problemele sangvine, reduce colesterolul și îl menține pe cel bun la un nivel sănătos, îmbunătățeşte vederea și reduce ridurile.

Coacăzele anihilează acţiunea radicalilor liberi

În trecut se spunea că fructele longevității sunt coacăzele, lucru demonstrat și în zilele noastre. Acestea au proprietatea de a preveni îmbătrânirea, datorită antocianidinelor, antioxidanți naturali care anihilează acțiunea radicalilor liberi. Consumul de coacăze roșii sau negre contribuie și la întărirea pereților arterelor, fiind o metodă cunoscută și apreciată de protecție cardiovasculară. Se recomandă consumul de fructe în mai multe reprize, pe parcursul unei zile. O cură cu coacăze este și un excelent mijloc de detoxifiere a organismului.

Varza de Bruxelles versus cancerul de sân

Broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza, morcovii, spanacul sau ardeii sunt legume crucifere, recunoscute pentru efectele lor antiîmbătrânire și de prevenire a cancerului de sân. Pentru un beneficiu maxim, se recomandă consumul a cinci porții de astfel de legume pe zi, pe cât posibil crude. La rândul său, usturoiul este recunoscut pentru extraordinarele sale beneficii în lupta cu trecerea anilor, dar și a scăderii colesterolului, a tensiunii arteriale, reducând inflamațiile și menținând sănătoase celulele. Licopenul, pigmentul care dă culoare roșiilor, reduce cancerul de prostată cu aproape 30%.

PONT. Uleiul de măsline favorizează longevitatea organismului, iar pentru a păstra fermitatea pielii este indicat consumul de linte.

Goji conţin mai multă vitamina C decât portocalele, lămâile sau orice alt aliment obişnuit