Main menu

header

472 10 1de Daniela Anton

Jackfruitul este fructul naţional al statului Bangladesh şi a fost cultivat în India în urmă cu 6.000 de ani. Jackfruitul este apreciat nu numai pentru gustul excelent, dar şi pentru beneficiile sale asupra organismului.

Reduce constipaţia

Pulpa untoasă a jackfruitului este plină de amidon şi fibre şi ajunge să aibă dimensiunea unui pepene. Se poate consuma sub formă de chipsuri delicioase, prăjite în ulei aromat şi garnisit cu sosuri picante. Este benefic în tratarea hipertensiunii arteriale, în reducerea constipaţiei şi ajută la tratarea obezităţii. Jackfruitul poate fi găsit la cutie în magazinele online.

Rețetă

Chipsuri de jackfruit

Ingrediente: 1 kg jackfruit, ulei de cocos, sare.

Mod de preparare: se feliază jackfruitul în fâșii foarte subțiri, se spală sub jet de apă și se lasă puțin la scurs. Apoi, se pune într-o tigaie ulei de cocos, se încinge bine și se prăjesc chipsurile în tranșe mici. Amestecați din când în când, învârtind fâșiile pe toate părțile. Trebuie să fie crocante, nu moi. Se scot într-un castron şi se pudrează cu sare.