Main menu

header

13-01-1de Cătălina Tăgârţă

Calculii la ficat şi la vezica biliară sunt rezultatul direct al unei alimentaţii nesănătoase. Din păcate, analizele de rutină nu dezvăluie dacă există sau nu pietre la ficat. Numai rezonanţa magnetică poate detecta o dilatare a canalului biliar, cauzată de acestea. În plus, ţinând cont de faptul că ele sunt cauza multor boli cronice, nutriţionistul şi fitoterapeutul Liviu Buluş (medalion) ne-a dezvăluit o cură pe bază de suc de mere, ce face efectiv minuni.

„Originea majorităţii bolilor se află în ficat şi în colon”
- Domnule profesor Buluş, explicaţi-ne cum stau lucrurile cu pietrele la ficat şi la vezica biliară.
- Calculii la ficat sunt principalul motiv în calea sănătăţii, tinereţii, virilităţii, vitalităţii şi longevităţii, fiind un motiv major pentru îmbolnăvire şi o cauză a dificultăţii de refacere a organismului după aceasta. Originea majorităţii bolilor se află în ficat şi în colon. Prin curăţarea ficatului şi vezicii biliare de pietre, toate celulele organismului pot primi oxigen, hrană, hormoni, anticorpi. Astfel se pot elimina eficient reziduurile toxice din corp şi se pot menţine legături de comunicare cu toate părţile organismului.

„Diareea sau constipaţia poate da de bănuit”
- Cum îşi pot da seama oamenii că suferă de această problemă?
- O serie de semne pot da de bănuit: diaree, constipaţie, hernie, hemoroizi, ciroză, depresie, impotenţă, adenom de prostată, tulburări menstruale, ochi umflaţi, hepatită, probleme cu vederea, obezitate, negru sub ochi, ameţeli, tulburări nervoase, personalitate răutăcioasă, dureri la nivelul omoplaţilor, scolioză, gută, gât ţeapăn, pete pe dosul mâinilor, stări de leşin, amorţirea şi paralizia picioarelor, dureri de genunchi, astm, dureri de cap şi migrene, sciatică, insomnie, oboseală, boli renale, cancer, scleroză în plăci, Alzheimer, mâini şi picioare reci, căderea părului, articulaţii rigide, senzaţie de frig sau de cald.

- Cum poate influenţa televizorul pietrele la ficat?
- Să nu credeţi că e vorba despre o glumă. Aţi observat probabil că, atunci când suntem obosiţi, ficatul se măreşte, oboseşte. La fel e şi în cazul privitului la televizor ore în şir. Gândiţi-vă că e tot un fel de „stres”, stresul de a fi atent la tot ce se întâmplă, de a auzi tot felul de zgomote, pocnituri şi sperieturi.

„Cura, însoţită de schimbarea modului de viaţă”
- Care este soluţia propusă de dumneavoastră?
- E vorba despre o cură pe bază de suc de măr. În prezent, eu ţin cursuri de nutriţie acreditate de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, şi chiar îi învăţ pe cursanţii mei despre această soluţie nu doar eficientă, ci şi simplă, nedureroasă şi ieftină, disponibilă pentru oricine doreşte să-şi refacă în mod natural sănătatea şi să stopeze apariţia de noi boli. Cura de detoxificare a ficatului e ideal să se facă după cura de detoxificare a colonului - cam asta ar fi ordinea, însă trebuie schimbat şi stilul de viaţă, iar regimul alimentar să fie echilibrat. Veţi observa că, în scurt timp, majoritatea bolilor cronice şi simptomelor vor dispărea treptat.

- Şi în ce constă aceasta, mai exact?
- Detoxificarea se întinde pe durata a şase zile, dar ultima este cea mai importantă, căci atunci se ingerează un amestec uleios care eliberează bila din ficat şi din vezică împreună cu toxine, cu pietre de mărimea unui bob de mazăre sau chiar a unei mingi de golf.

„Se rezolvă şi problema circulaţiei periferice”
- Cum e posibil să eliminăm pietre atât de mari?
- E o întrebare foarte bună, mai ales că oamenii se gândesc la aceste pietre, adică la calculi, ca la nişte pietroaie. Însă ele au textura de gelatină - la fel ca hernia - aşa că se pot strecura fără probleme. Revenind însă la cura cu suc de măr, aveţi nevoie de: şase litri de suc de mere, 60 de grame de sulfat de magneziu, ulei de măsline extravirgin - 120 de mililitri şi suc de lămâie/grepfrut - 200 de mililitri. Timp de şase zile se bea suc de mere, câte un litru pe zi, proaspăt stors sau stors şi ţinut la congelator. Abia în cea de-a şasea zi e voie să mâncaţi puţin, iar de la ora 13:30 se bea numai apă. Apoi se dizolvă cantitatea indicată de sulfat de magneziu în 800 de mililitri de apă, din care se vor bea: 200 de mililitri la ora 18:00 şi alţi 200 la ora 20:00. La ora 22:00 se pune uleiul în 200 de mililitri de suc de lămâie sau de grepfrut şi se bea. Apoi, dimineaţa la ora 6:00, veţi mai bea 200 de mililitri de apă cu sulfat de magneziu, iar restul, la ora 8:00. Veţi observa că veţi avea două-trei scaune pline cu pietre, iar după ora 8:00 încep să iasă primii calculi verzi - din vezică ori bej sau negri - din ficat. E posibil şi ca la prima curăţare să nu iasă decât mâl, însă nu vă speriaţi, asta înseamnă că peste trei săptămâni mai trebuie să repetaţi cura încă o dată. Ficatul este curăţat atunci când la două cure consecutive nu se mai elimină niciun calcul.

- Ce afecţiuni pot fi rezolvate prin curăţarea/detoxificarea ficatului?
- Sunt foarte multe. E vorba despre: tulburări ale tubului digestiv - afte, herpes, gust amar, gastrită, ulcer gastroduodenal, reflux gastro-esofagian, tumori stomacale, pancreatită, tumori maligne, diabet, ciroză, hepatită A şi B, colecistită, diaree, constipaţie sau boala Crohn. De asemenea, pot fi tratate boli cardiace şi coronariene: ateroscleroză, infarct miocardic. Cu ajutorul curei cu suc de mere se poate rezolva şi problema circulaţiei periferice: vene varicoase, congestia ganglionilor, edem limfatic, dureri de spate, umflări abdominale, boala Hodkin, cataractă. Se pot trata, de asemenea, boli ale aparatului respirator, urinar şi pulmonar, afecţiuni ale sistemului nervos, boli de oase sau articulare, cum ar fi: artrita reumatoidă, şi chiar şi afecţiuni ale pielii sau ale aparatului reproducător: chisturi şi tumori ovariene ori cancer de prostată.

„Cura de detoxificare a bilei e ideal să se facă după cura de detoxificare a colonului“ - Liviu Buluş

„Beţi apă ionizată“

- Dar cum putem preveni formarea de noi pietre?
- Curăţaţi colonul - faceţi clisme sau colonhidroterapie de şase-opt ori pe an, curăţaţi ficatul cel puţin de două ori pe an, beţi apă ionizată, nu consumaţi alcool, mâncaţi puţin, la ore dinainte stabilite (de preferat 9:00-14:00 şi 19:00), consumaţi alimente vegetariene şi sare nerafinată, dormiţi suficient, de preferat în intervalul orar 22:00-6:00, evitaţi munca excesivă, faceţi sport săptămânal, staţi la soare şi consumaţi neapărat plante amare.