Main menu

header

de Carmen Ciripoiu

Hepatita C este o boală caracterizată de inflamaţia ficatului şi, în multiple cazuri, de leziuni permanente ale ţesutului hepatic. Boala poate fi provocată de diferiţi factori, precum boli infecţioase, intoxicaţii chimice, medicamente sau consumul exagerat de alcool. O soluţie pentru prevenirea şi ameliorarea acestei afecţiuni este tratamentul naturist, strâns corelat cu un regim alimentar.

Rezultate spectaculoase cu amestec din trei plante
Specialiştii ne spun că cea mai eficace plantă în tratarea hepatitelor este rostopasca, datorită efectului său tonic hepatic, regenerativ hepatic, drenor biliar, antiviral. Rostopasca se recomandă a fi consumată sub formă de pulbere obţinută cu râşniţa electrică de cafea, după care se cerne printr-o sită fină. Se iau pe stomacul gol trei vârfuri de cuţit, se ţin sub limbă zece minute, apoi înghiţiţi cu apă. Tratamentul este de minimum trei luni, astfel: două săptămâni de administrare, urmate de o săptămână de pauză. Rezultatele cel mai spectaculoase se obţin prin asocierea rostopascăi cu turiţa-mare şi sunătoarea. Cele două plante, sunătoarea şi turiţa-mare, se folosesc tot sub formă de pulbere, câte o jumătate de linguriţă din fiecare, de trei ori pe zi. Se pot folosi şi împreună cu rostopasca.

Secara, efecte incredibile de regenerare
Mărul-lupului este, de asemenea, un excelent stimulent imunitar, fiind folosit cel mai des în tratarea hepatitelor virale, care nu cedează la alte forme de medicamentaţie. Tratamentul cu tortel, o plantă care creşte atârnată pe frunzele de ceapă sau lucernă, are, de asemenea, efecte uimitoare în lupta cu hepatita. Se consumă sub formă de ceai obţinut dintr-o linguriţă cu tortel, peste care se toarnă o cană cu apă. Se bea călduţ înainte de fiecare masă. Cura durează trei luni. Efecte spectaculoase de regenerare a ficatului îl are sucul din mlădiţe verzi de secară sau ceaiul din paie de secară. Mod de preparare: două linguriţe cu paie de secară se opăresc într-o cană cu apă. Se consumă un pahar cu suc sau trei căni cu ceai de paie pe zi. Cura durează trei săptămâni.

• Transmiterea infecţiei cu virus C se face pe cale nedigestivă, sexual, intervenţii stomatologice şi chirurgicale, acupunctură, tatuaje, manichiură sau pedichiură, bărbierit. Nu în ultimul rând, virusul poate fi transmis de la mamă la făt

Alimente-medicament

Regimul alimentar al bolnavilor de hepatită constă în salată verde, mai ales cea creaţă, preparată cu ulei de măsline presat la rece şi suc de lămâie şi suc de rădăcină şi frunze de pătrunjel combinat cu ţelină, morcov şi sfeclă roşie. Se amestecă 50 ml din fiecare suc şi se consumă pe stomacul gol, înainte de masă. Cele mai eficiente fructe în tratarea hepatitei sunt cătina, merele, gutuile, strugurii şi prunele. Sucul de cătină se prepară prin zdrobirea fructelor cu mixerul. Se iau cinci-şase linguri pe zi, diluat cu apă.

• Bolnavii de hepatită nu trebuie să consume alimente şi băuturi reci