Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Dacă este ignorată, senzaţia de „picioare grele” poate evolua şi se poate transforma în varice sau în tromboflebită. Studiile arată că, până la vârsta de 50 de ani, 41% dintre femei se confruntă cu probleme de circulaţie a sângelui la nivelul picioarelor. Chiar dacă, de cele mai multe ori, e recomandată intervenţia chirurgicală, există şi remedii naturiste pentru tratamentul acestei boli.

Maceratul combate varicele şi ulceraţiile
Spânzul vindecă varicele, cu rezultate spectaculoase. Puteţi cumpăra această plantă de la plafar. Tăiaţi rădăcina în bucăţele mici şi lăsaţi-le la macerat în oţet sau alcool timp de trei săptămâni. Apoi masaţi cu soluţia obţinută locul cu varice în fiecare seară. De asemenea, alifia de turiţă-mare este recomandată în varice şi în ulceraţiile gambei.
În tratamentul intern al varicelor sunt indicate ceaiurile de sulfină, de păpădie, de castan, de urzică şi de coada-şoricelului. De asemenea, puteţi folosi şi extracte din plante, precum frunze şi fructe de afin, ghimpe, ardei iute, ghimbir, Ginkgo biloba, păducel sau ovăz.

Plimbaţi-vă cel puţin o jumătate de oră pe zi
Senzaţia de „picioare grele” apare mai frecvent la persoanele sedentare, cu probleme de greutate şi la femeile însărcinate. O plimbare de cel puţin o jumătate de oră pe zi ne poate ajuta să ne păstrăm picioarele zvelte şi pline de viaţă. Este important să ne tonifiem muşchii gambelor, pentru că aceştia presează asupra venelor şi nu le lasă să se dilate.

Pont! Aplicaţi zilnic un pansament îmbibat cu unguent de gălbenele pe zona afectată. În minimum patru săptămâni veţi observa că leziunile încep să dispară.