Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

La început de primăvară, o salată verde cu ridichi roşii este tot ce-i trebuie organismului pentru a se revigora. De la ţinerea gripei la distanţă până pierderea câtorva kilograme în greutate, mica legumă roşie are multe beneficii asupra organismului dacă este consumată în mod constant.

Protejează sistemul digestiv
Ridichile roşii conţin antioxidanţi şi vitamina C, care sunt cu atât mai importante în acest sezon, când suntem mai expuşi riscului de a contacta gripa sau răceala. În plus, dacă e consumată frecvent în salate sau nu, numai ridichea e un ajutor de nădejde pentru sistemul digestiv, întrucât aceasta conţine calciu, magneziu, potasiu şi fibre alimentare necesare unei bune digestii.

Pline de acid folic
Persoanele care suferă de litiază biliară şi renală e indicat să mănânce zilnic ridichi roşii, măcar în acest sezon, iar pentru un efect mai rapid şi eliminarea pietrelor e ideal e să facă suc de ridichi şi să bea măcar jumătate de pahar pe zi. Mai mult, întrucât sunt bogate în acid folic, aceste legume sunt recomandate în mod special femeilor însărcinate sau celor care vor să devină mame.

• Cei care urmează o dietă pentru slăbit vor găsi un aliat în ridichea roşie. Aceasta face salata mai apetisantă, mai colorată, însă valoarea sa calorică mică ajută la recăpătarea siluetei mult visate.