Main menu

header

de Mariana Borloveanu

- Leacuri mănăstireşti

Chiar dacă aparent avem o stare bună de sănătate, există situaţii în care trebuie să analizăm anumite simptome, care apar în mod nejustificat şi generează afecţiuni nedorite organismului. Părintele Procopie, de la Oaşa, îşi aminteşte că leacurile cu ceaiuri, asociate cu macerate din fructe şi legume, ajută la eliminarea masivă a deşeurilor şi ne scapă de tulburări digestive, renale şi hepatice dintre cele mai grave. Este esenţial ca toate aceste leacuri să fie pregătite cu stricteţe, după reţetele recomandate, de patru ori pe an.

Binevenite în posturile mari de peste an
Detoxificarea organismului se face periodic, de preferinţă în cele patru posturi mari ale anului: Naşterea Domnului, Învierea Domnului, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi Adormirea Maicii Domnului. Perioadele de post reprezintă ocazii foarte bune pentru detoxificarea organismului, ajutaţi fiind şi de puterea rugăciunii. După cum bine ştim, acumularea în exces a reziduurilor în anumite organe ale corpului, dar şi în sânge afectează funcţionarea normală a sistemului limfatic, ceea ce face ca toxinele să fie acumulate de la nivelul pielii până la ficat sau splină, determinând apariţia eczemelor şi afecţiuni hepatosplenice severe.

Şase ceaiuri ce elimină „deşeurile”
O cură cu ceaiuri din plante elimină toxinele şi redă sănătatea organismului. Acestea se vor administra după cum urmează: în prima zi se beau trei căni cu ceai verde înaintea meselor principale; a doua zi, înaintea micului dejun, se bea o cană cu ceai de urzică, urmând ca după mesele de prânz şi de seară să se mai bea câte o cană cu acelaşi ceai; în ziua a treia se bea un litru de ceai de muşeţel pe parcursul întregii zile; în cea de-a patra zi, la orele 8:00 şi 16:00 se bea câte o cană cu ceai de ciulinul laptelui, iar la orele 12:00 şi 20:00, câte o cană cu ceai de trei-fraţi-pătaţi; în ziua a cincea se va bea dimineaţa o cană cu ceai de ciulinul laptelui, iar între orele 10:00 şi 20:00 se va bea un litru de ceai de soc, cu înghiţituri mici. Aceste ceaiuri, consumate pe parcursul a cinci zile, elimină masiv toxinele, regenerează ficatul şi accelerează funcţiile de detoxificare ale acestuia. În cele cinci zile de tratament nu se vor consuma prăjeli, dulciuri sau alcool.

Energizant pentru bătrâni
Pentru a scăpa de gazele şi de substanţele toxice acumulate sau rezultate în urma metabolismului există un remediu naturist ce grăbeşte eliminarea toxinelor din organism. Pentru aceasta e nevoie de: 1/2 kg ţelină, 1/2 kg sfeclă roşie, 1/2 kg morcovi, 1/2 kg mere, 1/2 kg miez de nucă, 1/2 kg miere, zeama de la patru lămâi şi un litru de vin alb, de ţară. Se spală bine fructele şi legumele, se taie în bucăţi mici şi se trec prin blender, după care se toarnă peste ele zeama de lămâie şi vinul alb. Se amestecă totul cu o lingură de lemn, până la omogenizarea completă, apoi se păstrează într-un vas închis ermetic, la frigider, timp de o săptămână. După aceea se vor administra câte două linguri cu acest amestec înaintea celor trei mese principale, până la terminarea întregii cantităţi. Acest tratament se poate face din două în două luni şi ajută la energizarea şi fortifierea bătrânilor.

Prunele şi perele vă scapă de constipaţie
Este bine ca în momentul în care, dimineaţa la trezire, veţi observa anumite depuneri pe limbă, însoţite de un miros neplăcut al gurii, dureri de cap, ameţeli, somnolenţă sau balonări, să conştientizaţi existenţa unor probleme digestive cronicizate. Depuraţia insuficientă a intestinului provoacă mai multe afecţiuni, dintre care cea mai chinuitoare este constipaţia. Tratamentul cu prune şi pere, timp de cinci zile, este cel mai eficient în astfel de situaţii, pentru că ameliorează, până la vindecare, constipaţia, ceea ce implică şi detoxificarea organismului. În fiecare seară se pun şase prune uscate în 200 ml apă plată şi se lasă acoperite până dimineaţa, când se bea mai întâi lichidul obţinut, apoi se mănâncă toate prunele. După un sfert de oră se ia o linguriţă cu ulei de măsline extravirgin, apoi se bea un ceai de muşeţel. Totul va înlocui micul dejun.
Se recomandă apoi un prânz care să conţină multe fibre şi o gustare cu chefir la ora 16:00, iar cina va consta în două pere proaspete sau un compot.
Înainte de culcare se va bea o cană cu ceai de cruşin.
Acesta este cel mai sigur tratament pentru vindecarea constipaţiei cronice şi nu are niciun fel de contraindicaţii.

Nu vă speriaţi de efectele negative trecătoare!

După doar câteva zile de tratament pentru eliminarea toxinelor veţi observa că transpiraţia are un miros neplăcut, fiind mai abundentă, iar urina şi scaunul au un miros puternic şi o culoare mai închisă, ceea ce înseamnă că dezintoxicarea organismului a început. Pot apărea şi dureri difuze la nivelul stomacului şi al ficatului sau chiar uşoare stări de ameţeală. Toate acestea dispar complet după ce marea parte a toxinelor au fost evacuate. Pentru a ajuta la procesul de drenare a substanţelor care trebuie eliminate se vor bea obligatoriu doi litri de lichid pe zi.

• Persoanele care suferă de colită, gastrită hiperacidă sau tumori intestinale vor urma aceste cure de detoxificare sub supraveghere medicală!