Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Ameţelile trădează afecţiuni ce necesită îngrijire imediată. Dezechilibrul corporal şi afectarea câmpului vizual sunt doar două dintre simptomele ameţelii pe care le putem trata acasă, iar efectele sunt imediate. Noi vă aducem la cunoştinţă următoarele remedii naturiste pentru ameţeală.

Beţi o cană cu coada-şoricelului
Dacă obişnuiţi să-l preparaţi acasă, oţetul de mere este cu atât mai eficient. Conţine flavonoide, enzime şi aminoacizi care ajută organismul să îşi restabilească echilibrul natural. Peste 90 de componente active din oţetul de mere vor acţiona rapid, pentru redarea confortului. Un pahar mic cu licoarea naturală se bea treptat, diluat în apă, iar senzaţia de ameţeală va dispărea. Odată rezolvată problema, puteţi adăuga în oţetul diluat puţină miere, pentru gust, şi continuaţi să serviţi produsul, cu rol preventiv.
Dacă stările de ameţeală sunt frecvente şi îşi fac simţită prezenţa de fiecare dată când coborâţi din pat sau când vă ridicaţi brusc de pe scaun, ceaiul de coada-şoricelului vă va ajuta să le îndepărtaţi. Se bea o ceaşcă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Ceaiul de agrişe reduce radicalii liberi
Ceaiul de agrişe este bogat în potasiu, vitamina C, antioxidanţi şi acţionează asupra reducerii acţiunii radicalilor liberi în organism. În combinaţie cu seminţele de coriandru, remediul este mult mai eficient, prin conţinutul ridicat de vitamine B şi C.

• Oricare ar fi remediul ales pentru tratarea ameţelilor, nu uitaţi că dezechilibrele pe care le provoacă sunt cauzate de carenţele de vitamine şi minerale din organism, care pot ascunde alte afecţiuni grave. Deci nu evitaţi să mergeţi la medic pentru un control!