Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Ardeiul iute este un remediu natural foarte bun pentru a ţine celulita la distanţă, dar cea mai importantă calitate a sa este că substanţa principală conţinută, capsaicina, ajută la amorţirea durerii. Atunci când atinge limba, receptorii durerii sunt activaţi, de aceea se simte senzaţia de arsură. Apoi însă senzaţia ajută la calmarea altor dureri din corp.

Eliberează endorfine
Medicina spune că ardeii iuţi ajută, în special, în durerile cauzate de artrită. Capsaicina este cea care ajută şi la eliberarea endorfinelor, aşa că organismul apreciază starea de bine, astfel explicându-se de ce suntem singurele mamifere care consumă ardei iute. Starea de euforie poate să crească atât de mult după ce consumaţi ardei iute, de parcă tocmai aţi fi practicat un sport extrem.
Celulele umane se extermină printr-un proces numit apoptoză. Dar în anumite feluri de cancer, apoptoza nu mai apare, celulele se multiplică încontinuu, transformându-se treptat în tumori. Aici intervine ardeiul iute, care prin capsaicina conţinută luptă cu tumorile de la nivelul pancreasului, plămânilor şi prostatei.