Main menu

header

de Carmen Ciripoiu

Bulimia, adică foamea excesivă, necontrolată, afectează 2% din populaţia feminină a Globului, iar ultimele cercetări arată că va ajunge să pună stăpânire peste 20% dintre persoane (nu numai de sex feminin). Din fericire, această problemă poate fi ţinută sub control cu tratamente naturiste.

Acţionează imediat
Studiile de specialitate arată că poate cel mai bun remediu naturist pentru tratarea bulimiei este cel cu tinctură de angelică. Se va consuma, timp de 30 de zile, o linguriţă cu tinctură diluată într-un pahar cu apă. Efectele apar chiar din prima zi.
De asemenea, persoanele care suferă de bulimie pot mesteca înainte de masă trei-patru ace de pin. Rolul acestora este de a regla apetitul.
Şi teiul, sunătoarea şi pasiflora (floarea pasiunii) sau combinaţiile dintre aceste plante pot ameliora, de asemenea, simptomele bulimiei. Specialiştii recomandă ca tratamentul să înceapă cu trei doze de extract de sunătoare sau cu o lingură cu pudră de sunătoare administrate zilnic. În ceea ce priveşte tinctura de pasiflora, se vor lua zilnic 25 de picături, dizolvate într-un pahar cu apă.
Un efect excelent îl are şi extractul de mlădiţe de tei argintiu; se vor consuma seara 50 de picături dizolvate în apă.

Copiii pot lua grâu încolţit cu miere
O armă imbatabilă împotriva văsăturilor provocate de bulimie este infuzia de busuioc - se vor consuma două căni pe zi.
Acelaşi efect îl au infuzia de cimbru, din care se vor bea două căni pe zi, şi infuziile de talpa-gâştei, urzică albă, păducel şi ghinţură. În primele zile de tratament se consumă doar două căni cu infuzie pe zi. Pentru protejarea ficatului se pot bea o lingură cu ulei de măsline şi un pahar cu apă, iar pentru acoperirea necesarului de aminoacizi se recomandă două linguri cu polen în fiecare zi.
Excelent este şi grâul încolţit la copiii între 7 şi 14 ani, doza fiind de două linguri pe zi, iar la cei cu vârsta până în 7 ani, trei linguriţe pe zi. Se recomandă ca grâul încolţit să fie amestecat cu miere şi câteva nuci şi consumat pe stomacul gol.

• Numeroase celebrităţi suferă sau au suferit de bulimie; printre ele se numără: Amy Winehouse, Elton John, Britney Spears, Paula Abdul, prinţesa Diana.
• Cele mai predispuse la bulimie sunt femeile în timpul sarcinii sau persoanele cu un nivel ridicat de testosteron şi un nivel mai scăzut de estrogen.

Pont! Preparatele din salvie acţionează ca un regulator al poftei de mâncare, inhibând apetitul exagerat; astfel, se vor consuma două ceşti cu infuzie de plantă pe zi.