Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Nuca de cocos reprezintă o sursă excelentă de energie şi este un veritabil aliat pentru sănătate şi siluetă. Miezul alb este bogat în proteine şi conţine vitamina B, zinc, fosfor, fier, calciu şi antioxidanţi - având capacitatea de a extermina mai multe tipuri de virusuri, printre care şi cele care se fac vinovate de apariţia herpesului şi a hepatitei C.

Diminuează nivelul colesterolului rău
Amatorii de nucă de cocos sau de produse ce au la bază acest ingredient e bine să ştie că miezul alb, savuros, îmbunătăţeşte digestia. Pentru că măreşte secreţia de insulină (reducând complicaţiile date de diabet), nuca de cocos este indicată persoanelor supraponderale şi obeze, dar şi celor care suferă de eczeme, psoriazis ori dermatită. Consumată frecvent, nuca ajută şi la o mai bună funcţionare a tiroidei, scăzând riscul de boli de inimă şi reducând nivelul colesterolului rău. Mai mult, se spune că nuca de cocos întăreşte dantura şi oasele, în acest fel prevenindu-se osteoporoza.

Laptele opreşte hemoragiile
În ceea ce priveşte laptele de cocos (care fie poate fi cumpărat de-a gata, fie se obţine în câteva ore în urma amestecului miezului de cocos mărunţit fin şi a apei calde), acesta are capacitatea de a opri orice hemoragie, aducând instantaneu energie organismului. Laptele întăreşte sistemul imunitar şi ajută organismul să se apere mai bine de răcelile de sezon. Pentru asta însă el trebuie consumat regulat.

• Consumul nucii de cocos este util şi în combaterea celulitei, deoarece ea conţine grăsimi sănătoase - de genul celor care se găsesc în avocado.

Pont! Uleiul de nucă de cocos e un adevărat aliat al frumuseţii; poate fi folosit pentru catifelarea mâinilor uscate, ca remediu în caz de arsuri, pentru redarea rapidă a strălucirii părului, pe post de demachiant, reduce petele de bătrâneţe, previne ridurile şi face pielea mai fermă.