Main menu

header

de Anda Postolache

Medicii ORL-işti din ţara noastră au de lucru cu micozele, deoarece acest gen de infecţie a crescut cam de patru-cinci ori în ultimii zece ani. Ciuperca instalată în ureche se numeşte Aspergillus şi, în general, este declanşată în timpul unei imunităţi scăzute a organismului.

Se foloseşte concentraţia de 30%
Eliminarea unei astfel de infecţii este destul de anevoioasă, căci, odată ciuperca dezvoltată, se cantonează destul de bine şi rămâne în mediul respectiv. Nu este însă imposibil de vindecat o ureche infectată, bolnavul urmând calea de tratament pe care o consideră mai bună. De multe ori, cei care au dus lungi războaie cu micozele mergând la tratamente zilnice într-un cabinet de medicină clasică s-au dat bătuţi într-un final şi au apelat la medicina naturistă. Cei care au curajul şi încrederea în apiterapie nu vor regreta, deoarece tinctura de propolis este unul dintre cele mai eficiente antifungice cunoscute. Pentru tratarea micozei din ureche se foloseşte tinctura de propolis cu o concentraţie de 30%.

Durează 20 de zile
Tratamentul se urmează astfel: se ia o linguriţă cu tinctură, se amestecă într-o sticluţă curată de la alt medicament împreună cu 10 ml ser fiziologic, se astupă cu dop şi se ţine sticluţa într-un vas mai mare cu apă caldă pentru câteva minute. După ce amestecul este la temperatura corpului se agită bine, se iau cu pipeta câte 10 picături şi se introduc în fiecare ureche. Operaţiunea se face seara, pentru ca peste noapte să acţioneze. Se pune o bucată de tifon în ureche, pentru a nu curge pe pernă. Se face acest tratament timp de zece zile, apoi, timp de încă zece zile se procedează astfel: o linguriţă cu tinctură şi o linguriţă cu ulei de măsline extravirgin se amestecă şi, de asemenea, se încălzesc la temperatura corpului şi se pun în ureche cu pipeta câte trei picături de trei ori pe zi. În paralel se creşte imunitatea organismului, consumând cât mai multe fructe şi legume crude, cu respectarea orelor de mese şi de somn.