Main menu

header

de Gabriela Niculescu

O problemă destul de des întâlnită este răul de călătorie, fie că ne deplasăm cu autoturismul, cu trenul sau cu avionul. Pentru a evita aceste stări de disconfort puteţi încerca diverse remedii din plante.

Infuzia de păducel, cea mai la îndemână
În răul de maşină sunt indicate florile, frunzele şi fructele de păducel, sub formă de infuzie. O lingură cu amestec la 250 ml de apă clocotită se infuzează opt minute. Din ea se beau două căni pe zi preventiv, cu două, trei zile înainte de plecare, iar în ziua respectivă, o singură cană, dimineaţa.

Salvia, bradul şi frunzele de lămâi sunt revigorante
Puteţi, de asemenea, să folosiţi împotriva acestei probleme şi un amestec de plante. Faceţi o infuzie din salvie, brad şi frunze de lămâi - în părţi egale. O linguriţă cu amestec se pune în 250 ml de apă clocotită, se infuzează trei minute şi din ea se beau două căni pe zi, cu trei zile înainte de plecare, iar în ziua respectivă se bea o cană dimineaţa.

E util şi extractul de muguri de arin alb
O altă plantă recomandată în răul de călătorie este arinul alb. Foarte folositor este extractul din mugur de arin alb, din care se iau câte 50 de picături dimineaţa şi seara, cu trei zile înainte de plecare, şi 50 de picături în dimineaţa plecării.

• Levănţica alungă senzaţiile de vomă. Se prepară o infuzie din două linguriţe cu plantă la o cană cu apă clocotită. Se bea ceaiul cu 10 minute înainte de a pleca la drum,