Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Gelul din seminţe de roşii conţine un ingredient natural identificat de oamenii de ştiinţă britanici drept o componentă-cheie pentru o viaţă lungă şi sănătoasă. Acest gel, descoperit de profesorul britanic Asim Dutta-Roy, a fost adăugat printre ingredientele unui suc natural şi urmează să fie inclus în multe alte produse. Motivul? Protejează sistemul cardiovascular.

Stopează formarea cheagurilor
Gelul obţinut din seminţele de roşii ajută sângele să nu devină vâscos şi îmbunătăţeşte circulaţia acestuia, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge. Potrivit oamenilor de ştiinţă, gelul devine o alternativă naturală la aspirină.
De asemenea, seminţele de roşii contribuie la schimbarea caracteristicilor trombocitelor, acele celule mici din sânge, la fel ca şi aspirina.
Trombocitele sunt în mod normal netede, însă modificările suferite de vasele de sânge din cauza fumatului, a creşterii colesterolului sau a stresului le afectează într-o mare măsură.

Celebra doctorie duce la apariţia ulcerului
În prezent, milioane de oameni în vârstă iau zilnic doze mici de aspirină pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Cu toate acestea, există efecte secundare, precum hemoragia la nivelul stomacului şi formarea ulcerului.
Substanţa cu efect similar aspirinei a fost descoperită în timp ce oamenii de ştiinţă studiau beneficiile dietei mediteraneene.

• Conform oamenilor de ştiinţă, gelul din seminţe de roşii nu are reacţii adverse, putând fi folosit cu încredere de orice persoană.