Main menu

header

de Anda Postolache

Uleiul de arbore de ceai (în engleză - tea tree oil), obţinut din arborele cu acest nume, originar din Australia şi Asia, este indicat în tratarea multor afecţiuni dermatologice. Este un antiviral şi un antibacterian natural puternic, dar şi un analgezic şi cicatrizant, de aceea este folosit în caz de zgârieturi, răni superficiale, furuncule, acnee, micoze, înţepături de insecte.

Tratează candida
Întrucât şi cercetătorii din domeniu s-au convins de beneficiile aduse de acest ulei, el este inclus în ultima vreme în componenţa multor creme cosmetice antiacneice. Dar cel mai mult apreciază acest produs persoanele care au suferit de diverse micoze (şi s-au vindecat), întrucât substanţele din arborele de ceai sunt utile împotriva bacteriilor gram pozitive şi negative, împotriva ciupercilor, în special Candida albicans.
Luptă şi cu infecţiile genitale şi urinare, sinusale şi bucale (afte), herpes, zona zoster şi varicela. Uleiul de arbore de ceai se administrează intern câte trei picături de trei ori pe zi, împreună cu o linguriţă cu miere. Mai indicat este însă uzul extern, fiind recomandat să se pună o picătură pe locul afectat.

Pont! În cazul infecţiilor interne se pun zece picături de ulei de arbore de ceai într-o linguriţă cu ulei de migdale şi se unge partea inferioară a abdomenului.