Main menu

header

de Anda Postolache

Se ştie că menta este o plantă utilizată pe scară largă în fitoterapie, având mai ales rol antiinflamator, dar şi în nenumărate produse destinate împrospătării respiraţiei, precum paste de dinţi, dropsuri, gume de mestecat sau apă de gură. Puteţi realiza şi urma şi dumneavoastră acasă un tratament bazat pe mentă, ce vă va ajuta să scăpaţi de respiraţia urât mirositoare.

Efectul apare rapid
Datorită parfumului deosebit, menta este foarte utilă pentru persoanele care se plâng de respiraţie urât mirositoare. Acestea pot urma acasă un tratament ce îşi va arăta roadele destul de repede. Astfel, de şase ori pe zi se clăteşte gura cu câte o jumătate de pahar cu infuzie de mentă şi ceai verde, în care s-au adăugat două picături de ulei volatil de mentă şi două picături de ulei volatil de lămâie. Toate acestea se pot obţine de la plafar.

• Menta este de folos şi contra mâncărimilor de piele provocate de urticarie, eczeme şi în cazul arsurilor solare; se pun comprese reci cu infuzie de mentă, în care s-a adăugat şi o picătură de ulei volatil de mentă.