Main menu

header

de Liliana Simidon

Artrita este o boală ce se manifestă prin inflamarea articulaţiilor, fiind una dintre cele mai grave afecţiuni ale încheieturilor, ce pot apărea din cauza unor dezechilibre la nivelul sistemului imunitar sau în urma unor infecţii microbiene.

Poate apărea şi febra
Artrita apare, de regulă, la nivelul coloanei vertebrale, a cefei, umerilor, a diverselor încheieturi, a coapselor, a genunchilor şi la nivelul degetelor. Printre simptome se numără, în primul rând, durerile articulare şi tumefierile articulare, ce pot afecta una sau mai multe articulaţii. Se întâmplă ca uneori să apară chiar şi febră. Complicaţiile includ uzura articulaţiilor, dar şi diverse tulburări renale şi cardiace.

Luaţi ulei de peşte
Dacă vreţi să preveniţi această afecţiune este bine să consumaţi ulei din ficat de morun şi ulei de peşte marin. Trebuie să limitaţi, pe cât posibil, consumul de carne, ouă, smântână, brânzeturi şi neapărat să scoateţi din alimentaţie citricele. Aveţi grijă să nu se ajungă la cristalizarea acidului uric! Pentru acest lucru trebuie să consumaţi cât mai multe crudităţi, fie legume, fie fructe, şi mâncaţi întotdeauna alimente bogate în zinc (drojdie de bere, seminţe de dovleac, năut, iaurt, fructe sau migdale).

Puneţi comprese cu argilă pe zonele afectate
Printre leacurile naturiste pe care le puteţi urma împotriva artritei se numără băile cu flori de fân (în care se adaugă patru-cinci picături de ulei de ienupăr), cu trifoi roşu (în care se adaugă picături de ulei de cedru), cu paie de ovăz sau cu sare antireumatică. De asemenea, puteţi aplica local comprese cu argilă, cu nămol sapropelic, cu frunze de varză crude, strivite sau cu bitter suedez.

Recomandări

ARTO PROTECT: reduce inflamaţiile şi durerile articulare şi îmbunătăţeşte mobilitatea articulaţiilor. E indicat în artrită reumatoidă, osteoartrită, gută, sciatică, spondilită cervicală. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
CARTILAGE REPAIR: redă flexibilitatea şi mobilitatea articulaţiilor şi menţine structura fiziologică şi activitatea cartilajelor articulare. Util în cazul diverselor traumatisme sau când este vorba despre o suprasolicitare a articulaţiilor. Administrare: una-două capsule pe zi, perioade lungi.
CEAI PENTRU ARTICULAŢII SĂNĂTOASE (reţetă culeasă de la Mănăstirea Afteia): este utilă în artrite, artroze şi reumatism, datorită efectului diuretic, depurativ şi calmant. Administrare: trei căni pe zi.
REUMATIC CALM: alungă durerea, reduce inflamaţia, mărind efectul altor produse luate intern. Mod de folosire: masaj blând pe zona afectată.

• „Hrăniţi-vă“ articulaţiile cu năut, iaurt, fructe proaspete, seminţe crude, migdale şi drojdie de bere.