Main menu

header

de Liliana Simidon

Hipertiroidia este o boală ce apare atunci când glanda tiroidă devine hiperactivă, producând o cantitate excesivă de hormoni tiroidieni. În general, pacienţii care suferă de o formă uşoară nu au simptome şi mulţi dintre aceştia pot chiar să nu fie conştienţi că au această problemă de sănătate. Însă, cu cât gradul de hipertiroidie creşte, încep să apară semne clare. Tratamentele naturiste ajută la ameliorarea timpurie a problemei.

Agitaţia sau tremurul se numără printre simptome
Semnele ce apar o dată cu agravarea bolii sunt: neregularităţi ale ciclului menstrual la femei, scăderea puterii de concentrare, pierderea în greutate în ciuda unei alimentaţii optime din punct de vedere cantitativ şi calitativ, stare generală de oboseală şi slăbiciune musculară, agitaţie şi nervozitate, creşterea ritmului cardiac, tremurul mâinilor sau degetelor, sensibilitate crescută la căldură, transpiraţie excesivă, tranzit intestinal crescut, dificultatea de a adormi, creşterea în volum a glandei tiroide ce poate fi observată ca o umflătură la baza gâtului.
Cauzele care conduc către aceste simptome sunt: ingerarea unei cantităţi mari de iod, inflamaţia glandei tiroide, secreţia anormală de TSH (hormonul stimulent al tiroidei) sau alte boli grave a căror acţiune se repercutează şi asupra tiroidei.

Folosiţi sare neiodată
Hipertiroidia nu trebuie lăsată netratată, întrucât aceasta poate conduce către o condiţie şi mai gravă, manifestată prin febră, tensiune arterială crescută şi chiar atac de cord. Acordaţi o atenţie mărită dietei. Alimente precum lactatele, soia, spanacul, broccoli, varza, îmbunătăţesc funcţionarea tiroidei, astfel că este indicat să creşteţi consumul acestora. Stimulentele şi energizantele înrăutăţesc situaţia, şi de aceea trebuie excluse.
Evitaţi folosirea sării din comerţ, mai precis din magazinele alimentare, deoarece aceasta este deja iodată. În schimb, folosiţi sare neiodată, pe care o puteţi procura fie direct de la salină, fie de la magazinele de produse naturiste.

Beţi ceai verde
Antioxidanţii ajută organismul să gestioneze mai bine excesul de hormoni tiroidieni din sânge. Foarte indicat în acest caz este ceaiul verde.
Planta numită cervana, ce se găseşte la magazinele de tip plafar, este în mod special eficientă în fazele timpurii ale hipertiroidiei. O administrare eficientă este sub formă de tinctură, câte 30 de picături de trei ori pe zi.
Plantele care acţionează la nivelul tiroidei sunt: sânzienele, salvia, roiniţa sau melisa. Consumaţi-le sub formă de ceai, minimum două căni pe zi.
Spirulina, ginsengul siberian şi uleiul gras obţinut din luminiţa de seară reglează, de asemenea, funcţionarea tiroidei. Pe acestea le găsiţi sub formă de suplimente alimentare.
Şi acupunctura vă poate fi de folos, pentru aceasta apelaţi la un specialist.

Recomandări

Tiroidă (hipertiroidism) - Linia Verde: este recomandat în hipertiroidism, noduli tiroidieni, boala Basedow (guşa exoftalmică). Administrare: una-două capsule de trei ori pe zi.
Prosthyroid: reglează funcţia tiroidiană şi reface echilibrul hormonal tiroidian, eliminând astfel stările de depresie, de oboseală, de încetinire intelectuală, lipsa de libidou şi echilibrează ritmul cardiac. Reduce volumul crescut al tiroidei. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.

• Reduceţi suprasolicitarea mentală şi emoţională - asiguraţi-vă că vă odihniţi suficient şi petreceţi mult timp în natură.