Main menu

header

de Anda Postolache

Trandafirul este considerat de toată lumea un simbol al iubirii, nu doar o floare încântătoare. Dar este în acelaşi timp şi un remediu naturist folosit în medicina chinezească încă din Antichitate, când se ştia deja că petalele de trandafir curăţă ficatul de toxine.

Ajută muşchiul inimii
Infuzia de trandafiri îmbunătăţeşte activitatea muşchiului inimii, fiind deosebit de folositoare persoanelor în vârstă. De asemenea, acest ceai îmbunătăţeşte vederea şi auzul.
Persoanele triste, depresive vor constata o îmbunătăţire a stării lor sufleteşti dacă îşi stropesc zilnic casa cu parfum de trandafiri. Nu degeaba trandafirul este floarea îndrăgostiţilor: parfumul acestor flori ne face imediat să ne simţim mai relaxaţi şi mai fericiţi.

Se face masaj după baie
O altă utilizare a trandafirului este sub formă de ulei esenţial, ce se extrage din arborele de trandafir din zona Amazonului. Uleiul de trandafiri poate fi utilizat cu succes în caz de obezitate şi în masajul anticelulitic. Pentru realizarea acestuia se folosesc 15 picături de ulei de trandafiri ce se amestecă bine cu 100 ml de ulei de măsline, iar masajul se face după un duş cald. Se constată o scădere a stratului de celulită după utilizarea vreme îndelungată a uleiului.

• Trandafirul este o sursă valoroasă de vitamina C, având proprietatea importantă de a întări şi de a însănătoşi pereţii vaselor capilare.

• Pentru bolnavii de otită se recomandă să pună în urechea afectată două-trei picături de ulei de trandafir de trei ori pe zi.