Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Un procent de 10% din populaţia feminină a globului suferă de infecţii cu candida vaginală. Aceste infecţii nu cauzează probleme apăsătoare, dar dacă sistemul imunitar este slăbit în mod constant sau s-au luat prea des antibiotice ori există un deficit de igienă, candida poate produce disconfort manifestat prin mâncărimi, roşeaţă şi o secreţie consistentă.

Fiertură de creţişoară, coada-calului şi urzică
În cazul infecţiilor uşoare cu candida se recomandă o baie de şezut din următoarea mixtură: 80 g de coada-calului, 60 g de creţişoară, 50 g de coada-şoricelului, 10 g de urzică uscată. Plantele uscate şi măcinate se infuzează, iar ceaiul obţinut se foloseşte de două ori pe zi în băi de şezut de câte zece minute fiecare. Este ideal ca, după tratament, flora vaginală să fie hrănită cu bacterii lactice, sub formă de tablete sau ovule speciale, ce se găsesc în farmacii.

• Pentru a vă feri de infecţiile cu candida evitaţi piscinele publice şi fiţi atente la săpunurile folosite şi la cremele epilatoare, care pot, de asemenea, scade pH-ul vaginal, făcând ţesutul predispus la îmbolnăvire.