Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Tratamentele medicale pe baza uleiului de măsline extravirgin sunt nenumărate şi au rezultate surprinzătoare în diverse afecţiuni. Există câteva reţete simple ce vă pot ajuta să scăpaţi de pietrele de la bilă şi de la ficat. Pentru acestea sunt necesare o disciplină alimentară şi voinţa de a respecta întocmai reţeta naturistă.

Staţi culcaţi pe partea dreaptă
Persoanele care au probleme hepatice sau biliare pot lua una-două linguri cu ulei de măsline dimineaţa, înainte de masă. Este recomandat ca după înghiţirea uleiului să se stea culcat o jumătate de oră pe partea dreaptă.
Iată şi o reţetă naturistă, ce trebuie respectată cu stricteţe pentru a scăpa de pietrele de la bilă sau de la ficat.
Prima zi: se ia masa de prânz, dar cina nu. Înainte de culcare se ia un amestec de 100 g ulei de măsline cu 100 g suc proaspăt de lămâie şi se stă pe partea dreaptă 20-30 de minute.
A două zi: dimineaţa se face clismă. În timpul zilei se bea numai apă fiartă, puţin îndulcită cu miere şi cu un adaus de suc de lămâie. Seara se face din nou clismă.
A treia zi: dimineaţa se face clismă. Ziua se consumă legume fierte şi fructe. După una dintre clisme vor apărea pietrele. Dacă după ultima clismă acestea nu sunt eliminate, procedura se repetă peste cinci zile. Remediul se poate urma încă o dată peste două săptămâni.

Mai întâi urmaţi o cură cu suc de mere
Dacă medicul constată că pietrele sunt suficient de mici pentru a putea fi eliminate fără să rămână blocate pe traseu, se amestecă o jumătate de cană cu ulei de măsline cu o jumătate de cană cu suc de lămâie sau de grepfrut, iar lichidul se bea seara, înainte de culcare. A doua zi dimineaţa se bea un lichid fierbinte şi apoi e posibil ca pietrele să fie eliminate. Uneori, în ziua de dinaintea acestui tratament, este indicat să se urmeze o cură cu suc de mere din două în două ore. Apoi, în cea de-a doua seară se bea amestecul din ulei şi suc de lămâi. Astfel se va curăţa vezica şi se vor dizolva sau elimina pietrele mici.