Main menu

header

de Liliana Simidon

Crampele muscular sunt contracţii involuntare ale unui muşchi sau ale unei grupe de muşchi, localizate, de cele mai multe ori, la nivelul gambelor sau cvadricepsului. De obicei, sunt foarte dureroase şi neplăcute, fiind însoţite de incapacitatea de mişcare a piciorului. Acestea se întind pe o durată cuprinsă între sub un minut şi câteva minute.

Sunt cauzate de consumul de alcool
Cauzele crampelor musculare pot fi diverse: oboseală musculară din cauza epuizării, deshidratare, dezechilibre hormonale, o proastă circulaţie sangvină, boli nervoase şi musculare. Mai pot apărea şi ca efect secundar al administrării unor medicamente cum sunt diureticele. Uneori, cauza o poate reprezenta consumul prea mare de alcool sau chiar sedentarismul ori abordarea unei poziţii incorecte în timpul zilei. Alteori, crampele musculare nu sunt o problemă în sine, ci reprezintă un simptom al unor boli mai complexe, cum sunt bolile Parkinson şi Addison.

Realizaţi exerciţii uşoare, de întindere
Pentru a preveni aceste crampe, consumaţi suficiente lichide zilnic, evitându-le însă pe cele intens alcoolizate şi cofeinizate. Acestea vor restabili echilibrul electrolitic, una dintre posibilele cauze ale crampelor.
Ceaiul de muşeţel este un bun relaxant al musculaturii - băut consecvent vă poate scăpa definitiv de această problemă.
Deoarece crampele apar mai ales în timpul nopţii, este bine ca seara, înainte de culcare, să realizaţi exerciţii uşoare de întindere a muşchilor sau chiar câteva minute de mers pe bicicletă, ce vor ajuta la reducerea severităţii durerii.
În fiecare seară masaţi zona afectată cu ulei de ricin călduţ în care aţi adăugat şi puţină sare. Imediat după, realizaţi un duş sau o baie fierbinte.
O alternativă o constituie băile la picioare cu apă fierbinte în care aţi pus unul-doi pumni cu seminţe de muştar sub formă de pulbere. Dacă aveţi pielea mai sensibilă masaţi înainte zona care va intra în apă cu ulei de măsline presat la rece. Baia de picioare nu trebuie să dureze mai mult de şapte minute, deoarece poate irita pielea.

Luaţi oţet de mere cu miere
Deficitul de calciu, de magneziu sau de potasiu poate constitui una dintre cauzele crampelor musculare. Astfel, consumaţi lactate nepasteurizate, pentru a vă reface deficitul de calciu şi magneziu. Potasiul îl puteţi asimila din banane, stafide, struguri. Oţetul de mere este, de asemenea, o sursă bogată de potasiu. Amestecaţi o linguriţă cu miere cu două linguriţe cu oţet de mere într-un pahar cu apă caldă şi consumaţi zilnic această combinaţie.

Recomandări

CARTILAGE REPAIR - vă scapă de crampe musculare, îmbunătăţeşte mobilitatea articulaţiilor şi ameliorează durerea articulară, putând să reducă inflamaţia. Creşte viteza de refacere a ţesutului articular afectat. Administrare: două capsule pe zi, timp de minimum trei luni. Se ţin două cure pe an.
ARTO PROTECT: poate fi folosit în cazul crampelor musculare. Ajută la menţinerea structurii normale a sistemului osos, acordându-i o rezistenţă crescută. Susţine metabolizarea calciului, influenţând în bine chiar şi procesul de creştere a copiilor. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
ARTICULAŢII SĂNĂTOASE - LINIA VERDE: pe lângă faptul că e de folos în cazul crampelor musculare, are acţiune antialgică, diuretică, antiinflamatorie, contribuind totodată şi la eliminarea toxinelor din organism, fiind deopotrivă şi un protector gastric. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
FLAMISYL: ajută în cazul durerilor şi al inflamaţiilor articulare, al durerilor şi inflamaţiilor musculare, al crampelor musculare, în caz de paralizii, tremor, lumbago sau sciatică. Mod de folosire: masaj blând pe zona afectată (locul se protejează apoi cu bumbac sau lână).

- Evitaţi purtarea ciorapilor strâmţi sau a tocurilor înalte, deoarece acestea împiedică buna irigare cu sânge a musculaturii picioarelor şi limitaţi consumul de dulciuri, deoarece zahărul inhibă asimilarea calciului, ducând în timp la accentuarea durerilor în timpul fazelor acute.

Atenţie! Acest remediu se adresează numai persoanelor care nu suferă de hiperaciditate gastrică, gastrită şi ulcer.